Frenektomi kaç yaşında yapılır?

İçindekiler:

  1. Frenektomi kaç yaşında yapılır?
  2. Frenektomi acıtır mı?
  3. Frenektomi işlemi nasıl yapılır?
  4. Frenektomi neden yapılır?
  5. Frenektomi ameliyatı nedir?
  6. Lingual frenektomi neden yapılır?
  7. Dil altı bağı nasıl kesilir?

Frenektomi kaç yaşında yapılır?

Dudak bağının alınması için en az 10 yaşına kadar hasta takip edilmeli ve üst köpek dişlerinin çıkması beklenmelidir. Çünkü çok erken yapılan dudak bağının alınması skar dokusu oluşmasına sebep olabilir.

Frenektomi acıtır mı?

İşlem sırasında acı duyar mıyım? Frenektomi işlemi lokal anestezi altında yapılır ve bu sayede işlem sırasında her hangi bir ağrı olmaz. Cerrahi sonrasında da düzenli bakım ve ilaç kullanımı ile rahat geçer.

Frenektomi işlemi nasıl yapılır?

Frenulum frenektomi adı verilen bir teknikle yapılır. Frenektomi işlemi gelişen teknoloji sayesinde artık çoğunlukla lazer yardımıyla yapılır, buda işlemin hem kısa hem de kanamasız olmasını sağlar. Fakat bağın çok büyük veya derin olduğu durumlarda cerrahi olarak çıkartılması ve dikiş atılması gerekebilir.

Frenektomi neden yapılır?

Köpek dişleri aşağı doğru sürerken üst orta kesicileri birbirlerine doğru ittirir ve ortadaki boşluğu kapatabilir. Bu sebepten dolayı köpek dişleri sürdükten sonra frenektomi yapılması önerilir. Ortodontik tedavi ile üst orta kesiciler birbirlerine doğru olabildiği kadar yaklaştırılmaya çalışılır.

Frenektomi ameliyatı nedir?

Frenektomi, frenulum dokusunun alınması işlemine verilen isimdir. Frenektomi son teknolojik cihazlar sayesinde kolay ve kısa sürelidir. Bölgeye lokal anestezi uygulanır, kişi herhangi bir ağrı hissetmez.

Lingual frenektomi neden yapılır?

Dil bağı (lingual frenulum)' un kısa olması durumunda (hipertrofik lingual frenulum - Ankiloglossi) dil bağı tedavisi amacıyla dil bağının kesilmesi işlemi yapılmaktadır.

Dil altı bağı nasıl kesilir?

Özellikle ilk günler ve özellikle ilk 6 ay yani dişler çıkmadan lokal anestezi altında makas yardımıyla dil bağı kesilebilir. Bu dönemde dil bağı incedir ve bu işlem genellikle ağrısız ve kanamasızdır. İşlem sonrası hasta hemen annesini emebilir.