Kardelen hikayesi nedir?

İçindekiler:

  1. Kardelen hikayesi nedir?
  2. Kardelen çiçeği saksıda yetişir mi?
  3. Kardelen çiçeği evde nasıl yetiştirilir?
  4. Kardelen ismi Kuran'da geçiyor mu?
  5. Kardelen çiçeği ne kadar sürede açar?
  6. Kardelen çiçeği evde beslenir mi?
  7. Kardelen ismi ne anlama gelmektedir?
  8. Nergis bitkisinin anlamı nedir?
  9. Kardelen nasıl yetiştirilir?

Kardelen hikayesi nedir?

Kardelen güneşi görmek için can atarken bir anda karın içinden kafasını çıkarır ve güneşi görür ancak, canından olur. Herkesin kalbinde yer eden bu hikaye eğer aşık olursan kardelen gibi cesur ol. Kardelen kadar cesaretin yoksa aşık olma! şeklinde nasihatlere konu olur.

Kardelen çiçeği saksıda yetişir mi?

Kardelen (Galanthus) kışın en soğuk günlerinde bembeyaz çiçekleriyle saksıları süsleyen soğanlı bir bitkidir. Kardelen, karın toprakla buluşmasıyla kendini gösterir. Kelime anlamı olarak “ kara benzeyen süt çiçeği” de denmektedir.

Kardelen çiçeği evde nasıl yetiştirilir?

Kardelen Çiçeği Nerede Yetişir? & Kardelen Çiçeğinin Bakımı
  1. Doğrudan güneş ışığı olmayan, dolaylı yoldan ışık alan yerleri sever.
  2. Hava akımından uzak tutulmalıdır.
  3. Fazla soğuk veya sıcak havalara maruz bırakılması çiçek ve köklerine zarar verir.
  4. Çok su istemez, yaz aylarında suya ihtiyaç duyar.
Daha fazla öğe...•BE

Kardelen ismi Kuran'da geçiyor mu?

Bu güzel isim için merak edilen konular arasında Kardelen isminin Kur'an'da geçip geçmediği yer alıyor. Bu güzel isim Kur'an-ı Kerim'de yer almaz. Özellikle Naif ve nadide bir çiçeği anımsatan bu güzel isim konusunda, birçok anne ve baba Kardelen isminin anlamı hakkında bilgi almaya çalışıyor.

Kardelen çiçeği ne kadar sürede açar?

Kardelen çiçeği ocak ayından mart sonuna kadar açabilir. Kardelen ne demek diye soranlar için söylemek gerekirse; yılın ilk açan çiçeği ve karlar erimeden açan nadide bir çiçektir. Sonbahar aylarında gelişim gösteren kardelen, ilkbahar mevsiminin ortalarına kadar gelişmeye devam eder.

Kardelen çiçeği evde beslenir mi?

Nemli ortamları çok seven kardelen; Marmara, Türkiye'nin kuzey kısımlarında ve Güney Doğu Anadolu bölgesinde rahatlıkça yetiştirilebilir. Her şarta kolayca uyum sağlayan kardeleni, balkon ve odalarınızda rahatlıkla yetiştirebilirsiniz.

Kardelen ismi ne anlama gelmektedir?

Kardelen baharın müjdecisi olan bir çiçek anlamına gelmektedir.

Nergis bitkisinin anlamı nedir?

Sarı ve beyaz renkleri bulunan nergis çiçeği, soğuğa karşı dayanıklı bir yapıya sahiptir. Bu çiçek daha çok Akdeniz bölgesinde yetişir. Nergis çiçeğinin anlamı; saygı duyma olarak nitelendirilmiştir. ... Bu çiçek; aşk ve güzellik çiçeği olarak da nitelendirilir.

Kardelen nasıl yetiştirilir?

Kardelen çiçeği; soğanlarının ekimiyle üretilmektedir. Soğanları, toprakta 15 santimetre derinliğe, 10 santimetre aralıklar ile ekilir. Kardelen çiçeğinin bitkisinin çiçeklenme dönemi bittikten hemen sonra, ilkbaharda toprak altında çoğalan soğanları sökülüp, değişik yerlere ekilip bitki çoğaltılabilir.