Yumurtaların üzerindeki YT ne anlama gelir?

İçindekiler:

  1. Yumurtaların üzerindeki YT ne anlama gelir?
  2. Yumurta üzerindeki rakamlar neyi ifade ediyor?
  3. Hangi kodlu yumurta alinmali?
  4. Yumurta 3 kodu nedir?
  5. Yumurtanın üzerindeki tarih ne anlama gelir?
  6. Yumurtada 02 ne demek?
  7. Hangi marka yumurtalar 0 kodlu?
  8. Yumurtanın son kullanma tarihi nerede yazar?
  9. Yumurta 0 mı 1 mi?
  10. Yumurtada 1 TR ne demek?
  11. Tavuk yumurta kalitesi nasıl anlaşılır?
  12. Hangi yumurta iyi?
  13. Kaç numaralı yumurta alınmalı?
  14. Yumurtanın son kullanma tarihi var mıdır?

Yumurtaların üzerindeki YT ne anlama gelir?

İşletme numarası damgalanırken, il trafik kodu ve işletmeye özgü kod arasında bulunan ve bilgisayar destekli veri tabanında işletme numarasını 14 haneye tamamlamak için kullanılan sıfırlar damgalanmayabilir. Yumurtlama tarihi gün, ay, yıl olarak (Örnek: YT:1/1/2015 veya YT:1/1/15 ) damgalanır” hükmünü içeriyor.

Yumurta üzerindeki rakamlar neyi ifade ediyor?

1 numaralı kod, gezen tavuk yumurtası kodudur. ... Organik yumurtalardan sonra en sağlıklı kabul edilen yumurtalar, 1 numara ile başlayandır. Yumurtanın Üzerindeki Kod 2 İle Başlıyorsa; 2 numaralı kod, kümes tavuğu yumurtası olduğunu belirtir.

Hangi kodlu yumurta alinmali?

Yumurtaların üzerinde böyle bir numaralandırma yok ise kesinlikle uzak durmalıyız. Eğer seri numarası 0 ile başlıyorsa organik yumurta, 1 ise gezen tavuk yumurtası, 2 numara köy yumurtası ve 3 numara ise endüstriyel besinlerle beslenen tavukların yumurtaları anlamına geliyor.

Yumurta 3 kodu nedir?

Yumurtanın üzerindeki kod 3 ile başlıyorsa; Kod eğer 3 ile başlıyorsa kafes tavuğu, diğer bir deyişle tavuk çiftliklerinde fabrikasyon usulü üretilen yumurtaları düşünebilirsiniz. Bu tavukların çoğunlukla katkı maddeli yemlerle beslendiği söylenirken Türkiye'de de en fazla tüketilen ve en ucuz yumurta türü budur.

Yumurtanın üzerindeki tarih ne anlama gelir?

Her yumurtanın üzerine yumurtlama tarihi, işletme ve kümes numarası yazılması zorunlu olacak. Yumurtlama tarihi 21 günü geçen yumurtalar rafl ardan toplanacak. Yumurtlama tarihi gün, ay, yıl olarak en az 2 milimetre yüksekliğinde yazılacak.

Yumurtada 02 ne demek?

2 numaralı kod: Kümes içinde dolaşan tavuktur. Bu tavuklar için dar bir kümes alanı düşünmeyin. Belirli bir alan içerisinde rahat hareket edebilirler. Yine bu koda sahip olanların yem ve hormon konusunda bir kısıtlamaları yoktur.

Hangi marka yumurtalar 0 kodlu?

Ecovital Organik Yumurta Çiftlikte serbetçe gezebilen tavuklardan elde ediliyor. 0 Kodlu ve sertifikalı yumurtaları ile öne çıkmaktadır.

Yumurtanın son kullanma tarihi nerede yazar?

SON TÜKETME TARİHİ Mevcut uygulamada sadece ambalajın üzerine son tüketim tarihi yazılması zorunlu iken yeni düzenleme kapsamında farklı tarihlerde yumurtlanan yumurtaların aynı ambalajda yer alması halinde, üretici en eski tarihli yumurtayı esas alarak son tüketim tarihini ambalajın üzerine yazacak.

Yumurta 0 mı 1 mi?

YUMURTALAR KALİTESİNE GÖRE KODLANDI Şimdi ise bunların önüne 4 farklı yumurta üretim metodu kodu geldi. Yeni tebliğe göre, organik yetiştiricilik için 0, serbest dolaşan tavuk yumurtaları için 1, kümeste kafessiz yani özgür tavuk yerine 2 ve kafes yumurta tavuğu için 3 numara kodunu basıyoruz.

Yumurtada 1 TR ne demek?

1 NUMARALI KOD: Gezen tavuk yumurtası kodudur. Tavuğun rahatça gezebileceği alanı mevcuttur.

Tavuk yumurta kalitesi nasıl anlaşılır?

  • 0 numaralı kod: Yumurtanın organik bir şekilde üretildiğini işaret eder. Tavuğa verilen yem organiktir ve tavuğa hiçbir şekilde hormon uygulanmamıştır. ...
  • 1 numaralı kod: Gezen tavuk yumurtası kodudur. ...
  • 2 numaralı kod: Kümes içinde dolaşan tavuktur. ...
  • 3 numaralı kod: Kafeste büyüyen tavuğun yumurtasıdır.
BE

Hangi yumurta iyi?

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi en iyi yumurtalar listesi:
  • Doyuran Yumurta. ...
  • Mutlu Sebzeler Doğal Köy Yumurtası ...
  • AdaBahçe Gezen Tavuk Yumurtası ...
  • Lezzetor Yumurta. ...
  • Ecovital Organik Yumurta. ...
  • Sepetibostan Köy Yumurtası ...
  • Memleket Çiftliği Doğal Köy Yumurtası
BE

Kaç numaralı yumurta alınmalı?

Yumurtalar kalitesine göre kodlandı Yeni tebliğe göre, organik yetiştiricilik için 0, serbest dolaşan tavuk yumurtaları için 1, kümeste kafessiz yani özgür tavuk yerine 2 ve kafes yumurta tavuğu için 3 numara kodunu basıyoruz.

Yumurtanın son kullanma tarihi var mıdır?

Yumurta: Yumurtaları kutuları üzerindeki tarihler ne olursa olsun, yumurtanızı satın aldıktan sonraki 3 ila 5 hafta içinde tüketebilirsiniz. Haşlanmış yumurtalar da buzdolabında 1 hafta kadar dayanabilir. ... Konserve ton balığı ise kapağı açılmazsa son tüketim tarihinden sonraki 2 ila 5 yıl dayanabilir.