CO2 lazer nerelerde kullanılır?

İçindekiler:

  1. CO2 lazer nerelerde kullanılır?
  2. Fraksiyonel lazer hangi aylarda yapılır?
  3. Karbondioksit lazer acıtır mı?
  4. Fraksiyonel lazer yazın yapılır mı?
  5. Fraksiyonel Lazer tedavisi ne kadar sürer?
  6. Fraksiyonel lazer zararlı mı?

CO2 lazer nerelerde kullanılır?

Karbondioksit lazer, özellikle plastik cerrahide, estetik alanında yüz gençleştirme işlemlerinde kullanılan bir lazer türüdür. Bunu şuna benzetebiliriz, yüzeyel pürüzlü bir derinin, yüzeyini zımparalama gibi bir yöntemdir.

Fraksiyonel lazer hangi aylarda yapılır?

Fraksiyonel lazer uygulama sonrası cildin güneşe hassasiyeti artacağı için genel yaklaşımla sonbahar, kış aylarında uygulamalar önerilmektedir. Kaç Seans Uygulanır ve Uygulama Süresi Nedir? Seans sayısı ve süresi uygulamanın amacına, uygulama bölgesine ve lezyonların büyüklüğüne göre değişmektedir.

Karbondioksit lazer acıtır mı?

Fraksiyonel Lazer ile Cilt Gençleştirme Yeni doku oluşmasını tetikleyerek cildi gençleştiren karbondioksit lazer uygulaması öncesinde anestezik krem kullanıldığı için herhangi bir acı hissedilmez.

Fraksiyonel lazer yazın yapılır mı?

Cilt lekeleri güneş duyarlılığı nedeniyle geliştiği için tedavisinin kış aylarında yapılması en doğru seçim olacaktır. Lekenin derinliği ve süresine göre uygun tedavi seçilerek lekeler bu mevsimler de tedavi edilir.

Fraksiyonel Lazer tedavisi ne kadar sürer?

Fraksiyonel lazerde tedaviler seanslar halinde yapılır. Uygulama her seansta ortalama 15-30 dakika sürer. Şikayetin cinsine göre tedavi en az 3-5 seans, 3-8 hafta aralıklarla yapılabilir. Uygulama esnasında bazı hastalarda ağrı hissi olabilir.

Fraksiyonel lazer zararlı mı?

Geçici hafif kızarıklık ve şişlikler görülebilmektedir. Eğer hastada önceden uçuk geçirmişse bunun tekrar etme olasılığı vardır. Bu durumun da engellenmesi için işlem öncesi uçuk önleyiciler kullanılır. Düzgün şekilde yapıldığı takdirde fraksiyonel lazerin zararları ve riskleri çok nadirdir.