Sırt ağrısında nasıl yatmalı?

İçindekiler:

  1. Sırt ağrısında nasıl yatmalı?
  2. Omurga kırığı nasıl tedavi edilir?
  3. Bel fıtığı olanların yatış pozisyonu nasıl olmalı?
  4. Omurga çatlağı neden olur?
  5. Omurilikte kırık ne demek?
  6. Peygamber efendimiz ne tarafa yatar?

Sırt ağrısında nasıl yatmalı?

Sırt üstü yatarken, bacaklarımızın arkasında bulunan kaslarda kasılmalar meydana gelir. Bel ağrısının yanı sıra şiddetli sırt ağrıları da ortaya çıkabilir. Eğer bu pozisyonda uyuyorsanız, bel ağrısını önlemek ya da şiddetini azaltmak için dizlerinizin altına çok yüksek olmayan bir yastık koyarak uyumalısınız.

Omurga kırığı nasıl tedavi edilir?

Bir kemiğin üzerine fazla yük binerse kemik kırılır. En sık görülen kırık tipi omurun ön kısmının çöktüğü "çökme kırıklarıdır". Eğer omurga üzerine binen yük daha da artarsa o zaman omurun orta ve arka kısmı da kırılır ve kırık parçaları omurilik kanalına doğru ilerleyerek omuriliği zedeleyebilir.

Bel fıtığı olanların yatış pozisyonu nasıl olmalı?

Bel fıtığı olanlar için en iyi uyku pozisyonunun, yan yatış pozisyonu olduğu saptanmıştır. Yan yatış pozisyonunda bacaklar arasına yastık yerleştirilmelidir. Boyun fıtığı olanların ise sırt üstü ve boyun kavsini destekleyici bir yastık kullanarak yatmaları ideal olanıdır.

Omurga çatlağı neden olur?

Omurga kırıkları genellikle yüksek enerjili travmalara bağlı gelişir. Trafik kazaları en sık nedenlerden biri olarak gösterilmektedir. Bunun dışında düşmeler (özellikle yüksekten düşmeler), ateşli silah yaralanmaları ve spor kazaları omurga kırıklarının başlıca nedenleri arasındadır.

Omurilikte kırık ne demek?

En sık görülen kırık tipi omurun ön kısmının çöktüğü "çökme kırıklarıdır". Eğer omurga üzerine binen yük daha da şiddetli ise o zaman omurun orta ve arka kısmı da kırılabilir ve kırık parçaları omurilik kanalına doğru yer değiştirip omuriliği zedeleyebilir. Bu tip kırıklara "patlama kırığı" denir.

Peygamber efendimiz ne tarafa yatar?

Hazret-i Peygamber (s.a.v) uyurken sağ yanına doğru yatarak uyurdu. Riyazü's-Salihîn adlı hadis kitabında şöyle rivayet ediliyor: Bera b. Azib (r.a)'den: Peygamber Efendimiz (s.a.s) yatağına girdiğinde sağ tarafına yatardı; sonra, "İlâhî!..