Araba da ön takım nedir?

İçindekiler:

  1. Araba da ön takım nedir?
  2. Salıncak bozuksa ne olur?
  3. Rot Kolu çıkarsa ne olur?
  4. Rot arızası nasıl anlaşılır?
  5. Alt takım bakımında neler değişir?
  6. Salıncak neden değişir?

Araba da ön takım nedir?

Aracı oluşturan yedek parçalar, bulunduğu yere göre gruplandırılır. Örneğin motor grubu yedek parçaları ya da şanzıman grubu yedek parçaları gibi... Aracımızın yolda savrulmadan, sağa sola çekme yapmadan, zıplamadan ve dengeli bir şekilde gitmesini sağlayan yedek parçaların oluşturduğu gruba ön takım grubu denir.

Salıncak bozuksa ne olur?

Araçta kasislerde ve esnemelerde ses sorunları başlar. Stabilize yollarda lokurtu şekilde ses duyulabilir. Araç Tekerleri Dışa Kamber yaparak lastiğin iç kısmında aşınma olmasına neden olur. Ani fren yada ani kalkışlarda tak sesi gelmesine neden olur.

Rot Kolu çıkarsa ne olur?

Rot başı arızalıysa, aracın direksiyon kontrolü titreşimden dolayı zayıflar, direksiyonda boşluk oluşur, lastikler hem direksiyon hareketine geç tepki verir hem de dengesiz aşınır. Rot başının kopması ya da kırılması halinde ise aracın kontrol dışı hareketi çok ciddi kaza riski oluşturabilir.

Rot arızası nasıl anlaşılır?

Rot Kolundan Sorun Olduğu Nasıl Anlaşılır? Araçla çukura girip çıktığınızda tam orta kısımda vuruntu sesi gelir. Direksiyonda titreme, sürüş halindeyken sağa sola çekme, manevra yaptıktan sonra geri toparlayamama gibi sorunlar rot kolu arıza belirtileridir.

Alt takım bakımında neler değişir?

Alt takım kısmında diferansiyel, denge kolları, salıncak ve rot başları gibi önemli parçalar yer almaktadır. Araç altında yer verilen bu sistemler ve donanımlar yağ kaçağı, hasarlı parçalar, aracın kazalı olup olmadığı gibi birçok konuda bilgi sağlayabiliyor.

Salıncak neden değişir?

Aşınmış veya yırtılmış salıncak burçları, salıncağın değiştirilmesi gerekebilmesinin bir başka nedenidir. Bazı otomobillerde, salıncak burçları ayrı olarak değiştirilebilir, ancak daha fazla emek içerir ve daha pahalıya mal olabilir. Bu nedenle, salıncak burçları arızalanmışsa, genellikle salıncak komple değiştirilir.