Ashab-ı Kehf kimden kaçtı?

İçindekiler:

  1. Ashab-ı Kehf kimden kaçtı?
  2. Ashab-ı Kehf gerçekte nerede?
  3. Ashab-ı Kehf kaç kişi?
  4. 7 Uyurlar isimleri nedir?

Ashab-ı Kehf kimden kaçtı?

Putperestliğe karşı çıktıkları için kralın zulmünden kaçan ve yanlarında bir köpekle birlikte mağarada 309 yıl uyuyan Ashab-ı Kehf'in ölümden sonra dirilişi sembolize eden kıssası, Kur'an-ı Kerim'deki Kehf Suresi'nin dışında Hristiyan, Yahudi hatta Hint kaynaklarında da yer alıyor.

Ashab-ı Kehf gerçekte nerede?

Yedi Uyurlar Mağarası Mersin'in Tarsus ilçesinde bulunur. Tarsus ilçesinin 14 kilometre kuzey batısınde yer alan Yedi Uyurlar Mağarası, Dedeler köyü yakınındadır. Anadolu'nun farklı noktalarında Yedi Uyurlar Mağarası olduğuna inanılan mağaralar bulunmaktadır.

Ashab-ı Kehf kaç kişi?

Ayette şu şekilde geçmektedir: "Onlar mağaralarında dokuz fazlasıyla üç yüz yıl kaldılar. " (el-Kehf,18/25).Bu gençlerin sayısı tam olarak bilinmemekle birlikte bazı rivayetlere göre yedi kişi oldukları söylenmektedir. Bu kişiler: Yemliha, Mekselina, Mesina, Mernuş, Debernuş, Sezanuş, Kafetatayyuş olarak anılmaktadır.

7 Uyurlar isimleri nedir?

Afşin şehrinde yaşayan Yemliha, Mekselina, Mislina, Mernuş, Debernuş ve Şazenuş ve Kefeştatayyuş adlı 7 kişi Putperestliği bırakarak din değiştirir.