Easy R vites otomatik mi?

İçindekiler:

  1. Easy R vites otomatik mi?
  2. Sürekli değişken otomatik vites ne demek?
  3. E6d şanzıman nedir?
  4. Renault sürekli değişken otomatik nedir?

Easy R vites otomatik mi?

Easy-R, Dacia'nın vites kutusu gamının en son üyesi. ... Easy-R'nin kullanımı çok basit ve otomatik vites kutusunun rahatlığını sürücülere sunuyor. Bu vites kutusunda bilgisayar kontrollü bir elektromekanik uygulayıcı (aktüatör) yer alıyor.

Sürekli değişken otomatik vites ne demek?

Sürekli Değişken Şanzıman (continuously variable transmission – CVT), geleneksel otomatik şanzımana kıyasla daha verimli güç, daha iyi yakıt tasarrufu ve daha yumuşak bir sürüş deneyimi sağlayan bir otomatik şanzıman türüdür.

E6d şanzıman nedir?

Peugeot ve Citroen'in EAT6 kodu ile tam otomatik 6 Kavramalı şanzımanına verdiği isimdir. Açılımı Efficient Automatic Transmission Six'dir. Rakipleri olan DSG, PowerShift ve EDC gibi çift kavramalı Semitronic'lerden daha ekonomik, seri, sarsıntısız ve sessiz bir mekanik yapıya sahiptir.

Renault sürekli değişken otomatik nedir?

Bir tür otomatik şanzıman olan CVT şanzıman “Sürekli Değişken Transmisyon” anlamına geliyor. Geleneksel otomatik şanzımana kıyasla gücü daha verimli kullanıyor olması, aynı zamanda yakıt tasarrufu sağlaması sebebiyle günümüzde sıklıkla tercih ediliyor.