Bambu nasil cicek acar?

İçindekiler:

  1. Bambu nasil cicek acar?
  2. Şans bambusu kaç günde bir sulanır?
  3. Bambu ne zaman çiçek acar?
  4. Bambu Çiçeği ucu sarardı ne yapmalıyım?
  5. Bambu alınırken nelere dikkat edilmeli?
  6. Bambu güneş sever mi?

Bambu nasil cicek acar?

Bambu çiçeği çelikleme yöntemi ile çoğaltılır. Bir bambu bitkisinin sürgünlerinden birini keserek içi su dolu bir kabın içine konur. Yaklaşık 3-5 cm suyun içerisine konulduktan sonra bambu çiçeğinin köklenmesi beklenir. Köklendikten sonra daha uzun bir vazoya alınır.

Şans bambusu kaç günde bir sulanır?

15 günde bir suyunu tamamen boşaltıp tazeleyebilirisiniz. Her su değişiminde vazonun içerisini de temizlemeniz gerektiğini unutmamalısınız. Diğer piramit ve değişik dekordaki bambuları da suyunu hep üstüne ilave ederek sulayınız dışındaki süngerden suyunu çekecektir.

Bambu ne zaman çiçek acar?

Genel olarak yaşlanması ya da öleceğini düşünmesi sonrasında çiçek açarlar. Bambular kolay sürgün veren ağaçlar olduğu için ekildiği alanın etrafının kazılması ve beton dökülmesi sürgün vermesini engelleyecektir.

Bambu Çiçeği ucu sarardı ne yapmalıyım?

Şans bambunuz eğer sarardıysa, sararmış kısımları geri döndürmenin bir yolu yoktur. Sadece iyi bir çözüm bulup, sağlam kısımları kurtarabilirsiniz. Bambu sarardı ne yapmalıyım diyorsanız öncelikle sararan kısmı koparmalı ve kopardığınız kısmı ile silikon gibi bir tıkayan madde ile kapatmalıyız ki daha da sararmasın.

Bambu alınırken nelere dikkat edilmeli?

Rengine dikkat etmeli, soluk renklerden uzak durmalısınız. Canlı yeşil renge sahip olan bambu sağlıklıdır. Soluk ya da sarıya kaçan yeşil renkli bambulardan ise uzak durmalısınız. Bitkide lekelenme ya da kararma varsa bu gibi özellikleri iyi incelemelisiniz.

Bambu güneş sever mi?

Saksı – Vazo: Şans bambuları cam kaplara çok yakışıyor. Uzun ve tekli saplara sahip bambu saplarını doğrudan ışık almasını sağlayan cam vazolara koyabilirsiniz. ... Işık: Şans bambusu ışığı çok sever. Ancak doğrudan ve şiddetli güneş ışığına maruz kalması ona zarar verebilir.