Atipik psikoz tedavisi ne demek?

İçindekiler:

  1. Atipik psikoz tedavisi ne demek?
  2. Psikoz hastalıkları nelerdir?
  3. Atipik psikoz evlenebilir mi?
  4. Psikoz hastası evlenebilir mi?

Atipik psikoz tedavisi ne demek?

Sınıflandırılmayan ve birden fazla psikoz türünün semptomlarını gösteren kişilik bozuklukları, atipik psikoz olarak adlandırılır. Birçok çevresel faktör ve genetik yatkınlık, hastalığın temel nedenleri arasında yer alır. İlaçla tedavi edilen atipik psikozun nüksetme riski yüksektir.

Psikoz hastalıkları nelerdir?

Psikoz, oldukça geniş bir tanımlamadır ve içerisinde birçok psikiyatrik hastalığı barındırmaktadır. Sanrılı bozukluk, şizofreni, şizoaffektif bozukluk ve maddenin/ilacın yol açtığı psikoz bozukluğu, psikotik bozukluklar sınıfında yer alan bazı hastalıklardır.

Atipik psikoz evlenebilir mi?

Türk Medeni Kanunu'na göre akıl hastaları evlenemez. Şizofreni de bir akıl hastalığı olarak kabul edildiğinden yasal olarak evlenmeleri yasaklanmıştır.

Psikoz hastası evlenebilir mi?

Türk Medeni Kanunu'na göre akıl hastaları evlenemez. Şizofreni de bir akıl hastalığı olarak kabul edildiğinden yasal olarak evlenmeleri yasaklanmıştır. Ancak şizofrenisi olan bazı kişilerin aileleri tarafından evlendirildikleri görülmektedir. Bu evlilikler diğer tarafın itirazı olmadıkça yasal işleme tabi olmazlar.