Bebeklerde dermatit neden olur?

İçindekiler:

  1. Bebeklerde dermatit neden olur?
  2. Atopik dermatit nedir bebeklerde?
  3. Bebeklerde atopik dermatit nedir bebeklerde egzama?
  4. Bebeklerde kaşıntı nasıl geçer?

Bebeklerde dermatit neden olur?

Çocuklarda özellikle görülen her türlü enfeksiyondan sonra atopik dermatit artmaktadır. Antibiyotik ve ilaç kullanımlarında hatta aşı olduktan sonra atopik dermatit görülme sıklığında artış olur. Kimyasal maddelerle evde yapılan temizlik sonrasında bebek ve çocuklarda atopik dermatit alevlenir.

Atopik dermatit nedir bebeklerde?

Atopik dermatit bir diğer adıyla alerjik egzama deri kuruluğu ve kaşıntıyla seyreden, çocuklarda en sık görülen deri hastalığıdır. Derinin nemlendirilmesi ve kuruluğunun önlenmesi tedavinin temelini oluşturur. Bu nedenle nemlendiricilerin düzenli kullanılması mutlak gereklidir.

Bebeklerde atopik dermatit nedir bebeklerde egzama?

Egzama (Atopik Dermatit), genellikle bebeklik döneminde ortaya çıkan, kaşıntılı, düzelme ve alevlenmelerle seyreden kronik bir cilt hastalığıdır. Çocuk ve bebeklerde egzama (atopik dermatit) genetik (kalıtım) ve çevresel etkenlerin etkileşimi ile ortaya çıkar.

Bebeklerde kaşıntı nasıl geçer?

Kaşıntıya iyi gelen yöntemlerin başında kaşınan bölgeye soğuk uygulaması yapılması olmaktadır. Kaşıntı için uygulanabilecek bir diğer doğal yöntem ise aloe vera jeli olmaktadır. Eğer çiçeğe ulaşılamıyorsa aloe vera içere kozmetik ürünlerinden de yararlanılabilir.