BK 243 ne demek ÖSYM?

İçindekiler:

  1. BK 243 ne demek ÖSYM?
  2. Üniversite tercih yaparken özel koşullar nedir?
  3. BK 13 ne demek ösym?
  4. Üniversite Özel koşul 4 nedir?
  5. Ösym tercih nasıl yapılır?
  6. BK 432 ne demek?
  7. Tablo 4 ne demek?

BK 243 ne demek ÖSYM?

Bk. 243 . Lise dengi okulların Laboratuvar Teknisyenliği bölümü mezunu olmak. Bk. 247 .

Üniversite tercih yaparken özel koşullar nedir?

ÖSYM tarafından bir adayın söz konusu öğrenim niteliğini taşıyıp taşımadığı sistem üzerinden kontrol edilebilmektedir. Özel koşul kodları; adaylardan cinsiyet, ehliyet, yabancı dil belgesi, bonservis, sertifika gibi niteliklerin arandığını gösteren kodlardır.

BK 13 ne demek ösym?

Bu koşul ve açıklamalar için yer alan madde 13'e gelecek olursak; Mimarlık bölümüne programın yerleştirme puan türünde başarı sırası 250 (iki yüz elli) bininci sırada olan adayın yerleştirme puanının altında yerleştirme puanına sahip adaylar yerleştirilmeyecektir.

Üniversite Özel koşul 4 nedir?

YKS ÖZEL KOŞUL VE AÇIKLAMALAR MADDE 4 NEDİR? ... YKS özel koşul ve açıklamalar kılavuzunda yer alan madde 4 ise; Bk. 4 “İsteyen öğrencilere kontenjan dahilinde (bazı üniversiteler için kontenjana bağlı olmaksızın) bir yıl süreli yabancı dil hazırlık programı uygulanır.

Ösym tercih nasıl yapılır?

Kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından bireysel olarak kendileri yapacaklardır. Tercih işlemleri, tarihinde saat 10.00'da başlayacak, tarihinde saat 23.59'da sona erecektir.

BK 432 ne demek?

Çocuk Gelişimi (İÖ) (Bk.432) Bk. 4 İsteyen öğrencilere kontenjan dâhilinde (bazı üniversiteler için kontenjana bağlı olmaksızın) bir yıl süreli yabancı dil hazırlık programı uygulanır. ... Bk. 432 Bu programa kayıt olan öğrencilerin önlisans eğitim-öğretimleri Kastamonu AKML'de gerçekleştirilecektir.

Tablo 4 ne demek?

LİSANS OKUYACAKLAR 23 SÜTUNA BAKACAK. Yükseköğretim kurumlarının lisans programlarını tercih edecek adayların kullanacağı tablo Tablo-4. Buradaki bilgiler 23 sütun halinde düzenleniyor. Her üniversitenin adından sonra öğrenci alacak fakültelerin isimleri sıralanıyor.