Adres degisikligi icin nereyi Aramali?

İçindekiler:

  1. Adres degisikligi icin nereyi Aramali?
  2. Başka bir yerde oy kullanmak için ne yapmalı?
  3. Adres degisikligi bildirimi nasil yapilir?
  4. Subaylar oy kullanabilir mi?
  5. Bütün vatandaşların oy hakkına sahip olmasına ne denir?
  6. Adres bilgileri nasıl güncellenir?

Adres degisikligi icin nereyi Aramali?

Bu sorunla karşılaşan vatandaşların nüfus müdürlüğüne gelerek işlemlerini yaptırması gerekmektedir. Nüfus müdürlüklerince yapılacak kimlik kartı, sürücü belgesi, pasaport ve diğer işlemlerde ise Alo 199 ya da www.nvi.gov.tr internet adresinden randevu alınması gerekiyor.

Başka bir yerde oy kullanmak için ne yapmalı?

Diğer adresinde oy kullanmak isteyen seçmenlerin, nüfus müdürlüklerine başvurmak suretiyle, diğer adreslerini yerleşim yeri adresi olarak tescil ettirmeleri gerekir.

Adres degisikligi bildirimi nasil yapilir?

İkametgah değişikliği yapmak isteyen kişilerin öncelikli olarak nüfus müdürlüğüne gitmeleri gerekmektedir. İkametgah değişikliği için nüfus müdürlüğüne gitmeden önce randevu alınması da gerekmektedir. Aynı zamanda e-devlet üzerinden de ikametgah değişikliği yapmak mümkündür.

Subaylar oy kullanabilir mi?

Onsekiz yaşını dolduran her Türk vatandaşı seçme ve halkoylamasına katılma haklarına sahiptir. Bu hakların kullanılması kanunla düzenlenir. Silah altında bulunan er ve erbaşlar ile askeri öğrenciler, taksirli suçlardan hüküm giyenler hariç ceza infaz kurumlarında bulunan hükümlüler oy kullanamazlar.

Bütün vatandaşların oy hakkına sahip olmasına ne denir?

Bu ilkeleri kısaca şöyle açıklayabiliriz: serbest oy veya seçimlerin serbestliği ilkesi, oy verecek kişinin her türlü baskı ve etkiden uzak olarak özgürce oy vermesidir; eşitlik ilkesi, herkesin yalnızca bir oya sahip olması; gizlilik ilkesi, oy vermenin gizli olması; tek dereceli seçim veya doğrudan oy ilkesi, ...

Adres bilgileri nasıl güncellenir?

Yerleşim yeri ve/veya diğer adres seçimi için, "Adres Bul" düğmesine tıklayınız. Adres seçim ekranı açılacaktır. Açılan ekrandan bildirimde bulunacağınız adresi seçiniz. Bu işlemi de tamamladıktan sonra bildirim yöntemi olarak mobil imza, elektronik imza ve SMS ile doğrulama seçeneklerinden birisini seçiniz.