Lazerle diş eti kesimi acıtır mı?

İçindekiler:

  1. Lazerle diş eti kesimi acıtır mı?
  2. Lazerle Gingivektomi nedir?
  3. Gingivektomi nedir nasıl yapılır?
  4. Gingivektomi tedavisi nasıl yapılır?
  5. Diş eti ameliyatı acıtır mı?

Lazerle diş eti kesimi acıtır mı?

Diş eti kesimi, adından dolayı çoğu insanı ürkütebilir. Burada tüm işlemler lazer ve türevi cihazlar gerçekleştirilir. İşlem sırasında lokal anestezi kullanılır. Bu iki faktör, hem işlemin çabucak bitirilmesini hem de herhangi bir ağrı ve sızı hissedilmemesini sağlar.

Lazerle Gingivektomi nedir?

Gingivektomi, dişeti dokusunun cerrahi olarak uzaklaştırılması işlemidir. Gingivoplasti ise diş çevresindeki sağlıklı dişeti dokularının şekillendirilmesidir. Bu işlemler diş çevre dokuları ve dişeti hastalıkları konusunda uzmanlaşmış olan periodontistler tarafından gerçekleştirilir.

Gingivektomi nedir nasıl yapılır?

Diş eti hastalıklarının tedavisinde kullanılan gingivektomi, diş eti dokusunun cerrahi olarak uzaklaştırılması işlemidir. Hastalanmış ya da estetik kaynaklı olarak tedavisi istenen diş etleri için gingivektomi ile diş eti dokusu temizlenerek dolgu ya da kuron diş, diş eti çizgisine yerleştirilir.

Gingivektomi tedavisi nasıl yapılır?

Hastanın hastalıklı dişlerinden öncelikle plak ve taşlar kullanılan bazı malzemeler yardımı ile temizlendikten sonra anestezi ile dişler uyuşturulur ve tedavi uygulanır. İşlem, diş sayısına göre 1 dakika ile 1 saat arasında uzayabilmektedir.

Diş eti ameliyatı acıtır mı?

Lokal anestezi uygulanarak gerçekleştirilen tedavi sırasında acı hissi yaşanmaz. Operasyon sonrası ortaya çıkabilecek ağrılar için doktor tarafından belirlenen ağrı kesiciler kullanılabilir.