Vestel klima Otomatik mod ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Vestel klima Otomatik mod ne işe yarar?
  2. Klima nem modu nedir?
  3. Yazin klima hangi mode?
  4. Klimada Heat ne demek ingilizce?
  5. Vestel klima otomatik temizleme nedir?
  6. Klima damla işareti ne işe yarar?
  7. Yazin klima Kacta calisir?
  8. Klima ayarı nasıl yapılır?

Vestel klima Otomatik mod ne işe yarar?

Otomatik mod (AUTO) seçildiğinde klima otomatik olarak fabrika ayarlarına göre çalışacaktır. Ayar sıcaklığı otomatik modda görüntülenmez ve ayarlanamaz. “FAN” tuşuna basarak fan hızını seçebilir. ... Klimanızı iç ünite üzerindeki açma kapama düğmesinden açtığınızda klima otomatik modda çalışmaya başlar.

Klima nem modu nedir?

Klimanın nem alma modu açıldığında ortamın nemi tahliye edilerek uygun nem ortamı sağlanır. Nem alma modunda termometre yerine nem ölçer kullanılmalıdır. Özellikle nemli günlerde klimaların bu moda çalıştırılması cihazlardan en uygun şekilde yararlanmak için önemlidir.

Yazin klima hangi mode?

Eğer klima çalıştırma modlarına hakimseniz yaz aylarında klimanızı kullanırken klimanızı COOL moduna getirmeli ve sıcaklık değerini de 20 – 23 arasında tutmalısınız.

Klimada Heat ne demek ingilizce?

Klimalarda HEAT ısıtma modudur. Klimalar sadece ortamı soğutma amaçlı üretilmemiştir. Kış dönemlerinde ısınabilmek amacıyla klimanızı HEAT modunda çalıştırabilirsiniz. Klimanızı HEAT moduna almak için kumanda üzerinde yer alan MODE düğmesine (Klima kumandalarının çoğunda menü MODE tuşu ile belirtilir.)

Vestel klima otomatik temizleme nedir?

Klimalarda yer alan kendi kendini temizleme özelliği, zamanla kirlenen filtrelerin temizlenmesini sağlayan teknolojik sistemdir. İç ünitede bulunan kendi kendini temizleme özelliği ile çevreye hijyenik hava yayılması sağlanır.

Klima damla işareti ne işe yarar?

Nem alma modudur. Bazı klimalarda direk Dry yazısı yer alıyorken bazı klima kumandalarında damla işareti olabilmektedir. Nemli günlerde cihazı soğutma modunda çalıştırmak yerine nem alma yani Dry modunda çalıştırabilirsiniz. Klima kumandasında pervane işareti var ise bu fan demektir.

Yazin klima Kacta calisir?

Klima sıcaklık ayarı kaç olmalıdır diye düşünenlere genel olarak klima kullanım amaçları ve mekanlarının kriter olması gerekir. Klima kullanım sıklığının ve oranlarının arttığı yaz günlerinde klima sıcaklık değerleri 23 – 24 derece olmalıdır. Aksi durumda sağlık sorunları ile karşılaşılabilir.

Klima ayarı nasıl yapılır?

Klimanızın kumandasının sağ üst köşede bulunan açma kapama düğmesine basın ve kumandanın kapağını açın. Sol tarafta yer alan, üzerinde kar tanesi, siyah üçgen ve güneş şekli olan düğmeye kumanda ekranında "Güneş" görseli gelene kadar birkaç kez basın. Aşağı/yukarı ok tuşları ile klima sıcaklık derecesini ayarlayın.