Kızıl şurubu nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Kızıl şurubu nasıl yapılır?
  2. Kızılcık nedir neye iyi gelir?
  3. Kızılcık suyu konsantresi nasıl yapılır?
  4. Kızılcığın faydası nedir?
  5. Kızılcık ağacı nedir?

Kızıl şurubu nasıl yapılır?

Sap ve yaprak kısımları ayıklanmış bol suda yıkadığınız kızılcıkları derin bir tencereye alın. Sıcak su ilave ettiğiniz kızılcıkları, kısık ateşte kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayan kızılcıkları karanfil ilavesiyle 15-20 dakika kadar pişirin.

Kızılcık nedir neye iyi gelir?

* Polifenoller ve flavonoidler bakımından zengin olan kızılcıklar, kalp rahatsızlığı veya diğer kardiyovasküler hastalık riskini azaltmaya yardımcı olur. Düzenli tüketimi arterlerde plak birikmesini önler ve ayrıca kalbe düzenli oksijen ve kan akışını sağlar. Böylece kalp krizi veya felç riskini azaltır.

Kızılcık suyu konsantresi nasıl yapılır?

Konsantre Kızılcık Şurubu Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Kızılcıklar ayıklanır ve yıkanır sonra tencereye konulur ve içine su eklenir.
  2. Yaklaşık 30 dakika kaynamaya bırakılır.
  3. Sonra iyice ezilerek süzülür.
  4. Süzülen kızılcık suyu üzerine toz şeker konur.
Daha fazla öğe...•BE

Kızılcığın faydası nedir?

KIZILCIK FAYDALARI Lif oranı çok yüksek olduğu için kızılcık kan basıncını dengeleme özelliğine sahiptir. C vitamini içeriği ile kış ve sonbahar dönemlerinde soğuk algınlığına karşı koruma sağlar. Kan pıhtılaşmasının meydana gelmesini engelleyen salik asit içerir. Salik asit tümör tedavilerine de iyi gelir.

Kızılcık ağacı nedir?

Kızılcık ya da ergen, kızılcıkgiller familyasından bir ağaç türü. En fazla 5–8 m boy yapar. Yapraklar koyu yeşil, her iki yüzü tüylü, damarlar paralel, damarlar boyunca tüylüdür. Şubat-Mart ayında açan sarı renkli küçük Çiçekleri vardır, meyveleri kırmızı renkli, eliptik şekillidir.