Gebermek hangi dil?

İçindekiler:

  1. Gebermek hangi dil?
  2. Latince geber ne demek?
  3. Geber ne?
  4. Gebermek argo mudur?
  5. Gebe ne demek TDK?
  6. Gebe olmustur ne demek?
  7. Hamile kime denir?
  8. Japonca UNKO ne demek?

Gebermek hangi dil?

Bu sözcük Aramice/Süryanice #mly מלי "doldurma" kökünden türetilmiştir.

Latince geber ne demek?

Ebû Mûsa Câbir bin Hayyân (Arapça: ابو موسی جابربن حیان, Latince: "Geber" ya da "Geberus"; (al-Barigi Kabilesi / al-Azdi / al-Kufi / al-Tusi / al-Sufi), (doğum: 721, Tus, İran, Horasan; ölüm: 815, Kufe, Irak) Batıda daha ziyâde Geber olarak tanınan, Abbâsîler döneminde yaşamış ve İslâmiyet'te fen bilimlerinin temelini ...

Geber ne?

geçişsiz f. (Eski Türk. keber-mek “karnı şişmek”) Ölmek [Sevilmeyen kimseler ve hayvanlar için kullanılır ve hakāret anlamı taşır]: Geberir câmiye girmez, ne oruç var ne namaz (Mehmet Âkif).

Gebermek argo mudur?

Gebermek. Bekleyen ölülerin şişmesinden bağlanmış olacak, gebermek şişmek anlamına geliyor.

Gebe ne demek TDK?

Karnında yavru bulunan (kadın veya hayvan), yüklü, hamile, aylı: Gebe kadın. Gebe inek. 2. tıp İçinde oğulcuk veya dölüt bulunan (döl yatağı).

Gebe olmustur ne demek?

Gebe olmustur ne demek? Bir şeye gebe olmak deyiminin anlamı ve açıklaması Bir şeyin gerçekleşme olasılığı bulunmak.

Hamile kime denir?

Hamil sözlük anlamı: Elinde bulunduran, üzerinde taşıyan, taşıyıcı. Hukuki terim olan hamil ise karşımıza genelde ticaret hukukunda çıkar. ... Türk Ticaret Kanununda elinde kıymetli evrakı bulunduran kişiye hamil diyoruz.

Japonca UNKO ne demek?

Adını Japoncada kaka anlamına gelen unko'dan alan Unko Museum, Tokyo yakınlarındaki liman şehri Yokohama'da 15 Mart'ta açılacak ve 15 Temmuz'a kadar geçici süreyle hizmet verecek.