Kaymakamlar kime karşı sorumludur?

İçindekiler:

  1. Kaymakamlar kime karşı sorumludur?
  2. Kaymakam nereleri denetler?
  3. Kaymakam vekili ne demek?
  4. Vali ilin genel idaresinden kime karşı sorumludur?
  5. Kaymakam ne kadar maaş alıyor 2020?
  6. Kaymakam ilçede neyi temsil eder?
  7. Kaymakam refiki nedir?
  8. Vali kimlere emir verebilir?
  9. Merkez ilçede kaymakam olur mu?
  10. Bir ilde vali kimi temsil eder?

Kaymakamlar kime karşı sorumludur?

Kaymakam, ilçenin her yönden genel idare ve genel gidişini düzenlemek ve denetlemekten sorumludur; Kaymakam, ilçede teşkilatı ve görevli memuru bulunmıyan işlerin yürütülmesini, bu işlerin görülmesiyle yakın ilgisi bulunan herhangi bir idare veya daire başkanlığından isteyebilir.

Kaymakam nereleri denetler?

Ç) Kaymakamlar, dördüncü maddenin son fıkrasında belirtilen daire ve müesseseler dışında kalan bütün Devlet daire ve müessese ve işletmelerini ve özel işyerlerini, özel idare, belediye ve köy idareleriyle bunlara bağlı tekmil müesseseleri denetler ve teftiş ederler.

Kaymakam vekili ne demek?

3- Kaymakam Refikliği Stajı; Asaletleri tasdik edilen Kaymakam Adayları; Bakanlıkça boş veya yıllık izin veya sağlık izini gibi sebeplerle açık bulunan İlçe Kaymakamlıklarına vekil olarak atanırlar.

Vali ilin genel idaresinden kime karşı sorumludur?

Bu sıfatla; A) (Değişik: 2/7/2018–KHK/703/138 md.) Valiler, ilin genel idaresinden Cumhurbaşkanına karşı sorumludur. Cumhurbaşkanı yardımcıları ve bakanlar, görevlerine ait işleri için valilere re'sen emir ve talimat verirler.

Kaymakam ne kadar maaş alıyor 2020?

Kaymakam maaşları 13.648 TL üzerine 743 TL zam alarak 14.391 TL oldu.

Kaymakam ilçede neyi temsil eder?

Kaymakam, ilçede Hükümetin temsilcisidir. İlçenin genel idaresinden kaymakam sorumludur. Bakanlıkların kuruluş kanunlarına göre ilçede lüzumu kadar teşkilatı bulunur. Bu teşkilat (Dördüncü maddenin son fıkrasında belirtilen adli ve askeri teşkilat hariç) kaymakamın emri altındadır .

Kaymakam refiki nedir?

KAYMAKAM REFİKİ NEDİR? ... İlçede Refiki bulundukları Kaymakamın gözetim ve sorumluluğu altında ilçe yönetimi, sorunları, Kaymakamın yetkilerini, görevlerini, iş tutumunu yakından izleyerek ve kimi zaman uygulamalara bizzat katılarak gerekli bilgi, tecrübe ve becerilerle donatılırlar.

Vali kimlere emir verebilir?

Madde 9 – Vali, ilde Devletin ve Hükümetin temsilcisi ve ayrı ayrı her Bakanın mümessili ve bunların idari ve siyasi yürütme vasıtasıdır. Bu sıfatla : A) Valiler, ilin genel idaresinden her Bakana karşı ayrı ayrı sorumludur. Bakanlar, Bakanlıklarına ait işleri için valilere re'sen emir ve talimat verirler.

Merkez ilçede kaymakam olur mu?

Büyükşehirler için konuşacak olursak diğer ilçelerden bir çok açından farklı olmadığı gibi elbette merkez ilçede kaymakam olacaktır. ... Büyükşehir statüsü alamayan illerin merkez ilçesinde ise kaymakam olmayıp kamu hizmetlerini il yapılanması çözmektedir.

Bir ilde vali kimi temsil eder?

Değişiklikle yönetmeliğe "Temsil" başlıklı "Vali ilde devletin ve Cumhurbaşkanının temsilcisi ve idari yürütme vasıtası; kaymakam ilçede Cumhurbaşkanının temsilcisi ve idari yürütme vasıtasıdır." maddesi eklendi.