Iaşe ve ibate ne demek?

İçindekiler:

  1. Iaşe ve ibate ne demek?
  2. Iaşe işleri ne demek?
  3. Iaşe malzeme ne demek?
  4. Askerlik yol parası nasıl çekilir?
  5. Personel iaşe ne demek?
  6. Iaşe ekonomisi nedir?
  7. PTT'den askerlik parası nasıl çekilir?
  8. Iaşe miktarı ne demek?

Iaşe ve ibate ne demek?

Iaşe ve ibate ne demek? İaşe yedirip içirme, beslenme, bakma. İlan edilen seferberlik gereği halktan ordu adına iaşe yardımı talep ediliyordu. İbate barındırma, kalacak yer (konut vb.)

Iaşe işleri ne demek?

İaşe; yeme, içme ve barınma gibi temel hayat ihtiyaçlarını sağlamak için eskiden kurulan dernek, ya da vakıflara verilen isimdir. Arapça kökenli olan 'iaşe'ye daha çok Osmanlı İmparatorluğu zamanında rastlıyoruz.

Iaşe malzeme ne demek?

İaşe, yeme içme ve barındırma giderlerine denilmektedir.

Askerlik yol parası nasıl çekilir?

Askerlik yol parası alınması için ilgili kişilerin PTT şubesine gitmesi gerekir. Şubeye giden kişilerin T.C kimlik numarası ile ücreti alması mümkündür. Aynı zamanda kişilerin PTT'lerin ATM'lerinden kartsız olarak yol ücretini alması mümkündür.

Personel iaşe ne demek?

Bir kuruluşun personeli için yasal sınırlar çerçevesinde yapmış olduğu yiyecek, içecek ve barınma giderleri için vermiş olduğu paraya iaşe bedeli denir.

Iaşe ekonomisi nedir?

machiavelli. Provizyonizm, bir diğer adı ile İaşe, Osmanlı Devletinde uygulanan temel bir iktisadi politika olup, devlet sınırları içerisinde tüketim mallarının kaliteli, bol ve uygun fiyata her daim bulunması amacını güden bir ilkedir.

PTT'den askerlik parası nasıl çekilir?

Askerlik yol parası PTT şubelerine yatırılmaktadır. PTT şubelerinden ya da PTT ATM'lerinden kartsız işlem menüsü aracılığı ile askerlik yol parasını çekmek mümkündür. Paranın alınabilmesi için kimlik numarası yeterli olmaktadır.

Iaşe miktarı ne demek?

İş gezisine çıkan memurların ve yöneticilerin, yeme, içme ve konaklama ihtiyaçlarını karşılamak üzere yapılan yardıma iaşe bedeli denir. İaşe bedeli sadece kamu kuruluşlarında yapılır. Yapılan olacak yardımın tutarı, gidilecek olan şehre ve görev süresine göre belirlenir.