Komplike kişilik ne demek?

İçindekiler:

  1. Komplike kişilik ne demek?
  2. Komplike düşünce nedir?
  3. Komplikasyon nedir TDK?
  4. Komplike hangi dil?
  5. Akciğerde komplikasyon ne demek?
  6. Komplikasyonlar nelerdir?
  7. Bronşektazi tedavi edilmezse ne olur?

Komplike kişilik ne demek?

Yapısının ögelerinin veya gerekli işlemlerin sayısının çokluğu, çeşitliliği yüzünden anlaşılması, yapılması güç olan, karışık, karmaşık, çözümlenmesi oldukça güç olan (kişi ya da şey).

Komplike düşünce nedir?

Komplike düşünmek, kişilerin araştırdığı bir sözcük grubudur. Komplike, karmaşık anlamıyla bilinen bir kelimedir. Komplike düşünmek ise, karmaşık düşünmek anlamına sahiptir. Bireyler karmaşık düşünceler yaşadığında, yaşanan durumu komplike düşünmek olarak ele alabiliyor.

Komplikasyon nedir TDK?

Komplikasyon, bir hastalık varken yeni bir hastalığın veya sorunun eklenmesi. İlave sorun-hastalık, hastalığın kendisine, yapılan ilaç tedavisine ya da cerrahisine (ameliyat) bağlı gelişmiştir. Yani komplikasyon iatrojenik (insan-doktor) eliyle de olabilir.

Komplike hangi dil?

Fransızca compliqué "karmaşık" sözcüğünden alıntıdır.

Akciğerde komplikasyon ne demek?

Bu komplikasyon, akciğerdeki hava yollarının tıkanması ya da hava yolunun dışarıdan bir basıya maruz kalması sonucu oluşur. Tıkanma kaynaklı atelektazinin başlıca nedenleri arasında büyük ameliyatlar, aşırı mukus, solunum yoluna yabancı madde girmesi ve akciğerdeki hava yollarında görülen tümörler yer alır.

Komplikasyonlar nelerdir?

Tıbbi anlamda 'komplikasyon' terimi, bir rahatsızlığın, hastalığın veya tıbbi tedavi işleminin ön görülebilen istenmeyen etkileridir. Komplikasyonlar bir hastalığın gidişatını kötü yönde etkiler.

Bronşektazi tedavi edilmezse ne olur?

Bronşektazi tedavi edilmezse ne olur? Bronşektazi tedavi edilmezse bu alan yani genişlemiş hava yolları gitgide artar bu hastada solunum yetmezliği ne yolaçar sık geçilen infeksiyonlar böbrekte amiloidoz adı vermiş olduğumuz bir böbrek yetersizligi durumuna yolaçan hastalığa neden olur.