Nâre ne demek TDK?

İçindekiler:

  1. Nâre ne demek TDK?
  2. Narem ne demek?
  3. Sefirin kızı destanı nedir?
  4. Nare kuranda geçiyor mu?
  5. Sefirin KIZI nereli?
  6. Naren kelime anlamı nedir?

Nâre ne demek TDK?

Nare (Nâre) kelimesinin sözlük anlamı; TDK sözlükte Nare, güç ve direnç olarak belirtiliyor. Ayrıca Nare, Şanlıurfa yöresinde çocukların kullandığı bir dönme dolabın adı olarak da biliniyor.

Narem ne demek?

Günümüz isimlerinden uzak olan Nare; Güç direnç, aynı zamanda çocukların bindiği dönme dolap anlamını taşıyor. Osmanlıca'da yazılışı "na're" olan bu ismin kökeni Farsçadan geliyor.

Sefirin kızı destanı nedir?

Kimi der denize düştü öldü, kimi der sefir kızı ya Avrupa'ya kaçtı. Bir aşık da onlara türkü yakar, der ki sefirin kızı alaca kuş oldu uçtu. Böylece Nare ve Sancar'ın mutsuz hikayesi bir destana dönüşür. Bir düğün gecesinde ortadan kaybolan sefirin kızı, tam dokuz yıl sonra, başka bir düğün gecesinde ortaya çıkıverir.

Nare kuranda geçiyor mu?

Bu ismin aynı zamanda Kur'an-ı Kerim'de geçip geçmediği merak edilen konular içerisinde yer almaktadır. Nare ismi Kur'an-ı Kerim'de geçmez. ... Bir kız çocuğu için değerlendirilebilecek güzel isimler içerisinde yer alıyor.

Sefirin KIZI nereli?

36 bölüm dizide yer alan Neslihan Atagül, rahatsızlığı sebebiyle diziden ayrılmak zorunda kalmış ve onun yerine Tuba Büyüküstün gelmiştir....
Sefirin Kızı
Bölüm sayısı52
Yapım
MekânMuğla, Karadağ
Gösterim süresi120 dakika 45 dakika (Macaristan)
20 satır daha

Naren kelime anlamı nedir?

Osmanlıca'da dilimize geçen bu isim ayn harfiyle yazıldığı için Na're şeklinde yazılır ve telaffuz edilir. Bu ismin iki anlamı vardır. Nare isminin anlamı "güç, direnç sahibi" şeklindedir. Ancak kelimenin diğer anlamı nar "ateş" kökünden gelmektedir ve "ateş gibi" anlamı taşır.