Mental retardasyon anlamı nedir?

İçindekiler:

  1. Mental retardasyon anlamı nedir?
  2. Mental retardasyon nedeni nedir?
  3. Sınırda mental işlevsellik ne demek?
  4. Sınırda mental retardasyon nedir?

Mental retardasyon anlamı nedir?

Zihinsel süreçler arasında; akıl yürütme, dikkat, algı yönetimi, hafıza, sorun çözme, muhakeme gibi yetenekler yer almaktadır. Bu zihinsel süreçlerde, ortalamanın altında ve kronolojik yaşına paralel olmayan performans sergilenmesine mental retardasyon adı verilir.

Mental retardasyon nedeni nedir?

Doğum Öncesi: Down sendromu, fenilketonüri, doğum öncesi kötü ve yetersiz beslenme, bulaşıcı hastalıklar ve zehirlenmeler, Doğum Sırası: Prematüre doğum, menenjit, doğum sırasında kafa travması, geç doğum. Doğum Sonrası: Kafa travmaları, kurşun zehirlenmesi, çocuk istismarı ve ihmali.

Sınırda mental işlevsellik ne demek?

Bu değer IQ 70 zeka puanının altını ifade eder. Normal zeka seviyesi 85- arası diye bilinir, normal ile hafif gerilik arası sınırda zihinsel işlevsellik ve donuk zeka düzeyi diye adlandırılır.

Sınırda mental retardasyon nedir?

Mental retardasyon adaptif davranışlardaki bozukluklarla beraber görülen genel entelektüel fonksiyonların önemli oranda ortalamanın altında bulunması ile tanımlanır ve 18 yaştan önceki gelişimsel dönem esnasında gözlenir. Bu bir hastalık değil ancak entellektüel ve adaptif fonksiyonlardaki bozukluktur.