Sağlam diş neden ağrır?

İçindekiler:

  1. Sağlam diş neden ağrır?
  2. Bir diş neden ağrır?
  3. Kanal tedavisi sonrası dişte ağrı olması normal mi?
  4. Sağlam diş ağrısına ne iyi gelir?

Sağlam diş neden ağrır?

İlk olarak ağrının nedeni araştırılarak bulunmalıdır. Dişte meydana gelen ağrılar iki diş arasına sıkışmış gıdanın yaptığı basınç, diş eti hastalıkları, dişte gelişen çatlaklar, diş eti çekilmesi ile ortaya çıkan kök yüzeyi, sinüzit ve diş minesinde meydan gelen aşınmalardan meydana gelebilir.

Bir diş neden ağrır?

Dişin içinde bulunan pulpa, sinirler, dokular ve kan damarlarıyla dolu yumuşak bir yapıya sahiptir. Bu pulpa sinirleri insan vücudundaki en hassas sinirler arasında yer alır. Bu sinirler tahriş olduğunda veya bakteri ile enfekte olduğunda, apseye ve şiddetli ağrıya neden olabilirler.

Kanal tedavisi sonrası dişte ağrı olması normal mi?

Kanal tedavisinden sonra şiddetli ağrı yaygın olmamakla birlikte, tedavi edilen bölgede biraz ağrı hissetmeniz normaldir. American Association of Endodontists, iyileşme süresince diş çevresindeki bölgenin ağrılı ve hassas olmasının mümkün olduğunu açıklamaktadır.

Sağlam diş ağrısına ne iyi gelir?

Gargara yapmak: Sirkeli su ile tuzlu suyu karıştırıp, gargara yapın. Diş ağrısına uyuşturucu etki yaparak diş ağrısını azaltacaktır. Dezenfekte etkisi olduğu için dişi bakteri ve mikroplardan arındıracak, şişlik varsa şişliği azaltacaktır. Buz Uygulaması: Buzu ağrıyan dişin olduğu bölgeye uygulayın.