Ayak bileği artroskopisi nedir?

İçindekiler:

  1. Ayak bileği artroskopisi nedir?
  2. Ayak bileği artroskopisi kimlere yapılır?
  3. Ayak bileği artroskopisi neden yapılır?
  4. Ayak bilek ameliyatı nasıl yapılır?
  5. Ayak bileği ameliyatı nedir?
  6. Kırık ayak bileği ameliyatı nasıl yapılır?
  7. Ayak bilek kırığı ameliyatı kaç saat sürer?

Ayak bileği artroskopisi nedir?

Ayak bileği artroskopisi ayak bileği ekleminin içine artroskop denilen uzun teleskopik kameralarla bakmak ve inceleme yapmak anlamına gelir. Artroskopi işlemi genel ya da bölgesel anestezi altında, ameliyathanede steril koşullar altında uygulanır.

Ayak bileği artroskopisi kimlere yapılır?

Ayak bileği artroskopisi kıkırdak lezyonlar, yumuşak doku ve kemik sıkışması ağrıları, eklem içindeki serbest cisimlerin çıkartılması, ayak bileği kireçlenmesi, ayak bileği sıkışması, lateral bağ yaralanmaları, sinovit ve romatizmal hastalıklarda uygulanabilir.

Ayak bileği artroskopisi neden yapılır?

Ayak bileği minimal invaziv cerrahi olarak da bilinen ayak bileği artroskopisi, hastanın ayak bileğinde oluşan hastalık ve yaralanmaların tanı ve tedavisinde kullanılmaktadır. Bu işlemde ayak bileğine küçük kesiler açılır ve eklemin içerisinde artroskop denilen uzun teleskopik kameralarla bakılır.

Ayak bilek ameliyatı nasıl yapılır?

Artroskopik ayak bileği ameliyatı bölgesel veya genel anestezi altında yapılabilir. Cerrah ayak bileği eklemine erişmek için kesiler yapar. Kesiler çevredeki sinirlerin, kan damarlarının ve tendonların zarar görme potansiyelini en aza indirgemek için belirli yerlere yerleştirilir.

Ayak bileği ameliyatı nedir?

Artroskopik ayak bileği ameliyatı, ayak bileği eklemindeki sorunları tedavi etmek için artroskop adı verilen fiber optik kamera ve küçük cerrahi aletler kullanan cerrahi bir işlemdir. Çeşitli ayak bileği rahatsızlıklarının tanısı ve tedavisi için uygulanır.

Kırık ayak bileği ameliyatı nasıl yapılır?

Eğer ameliyat gerektirecek boyutta bir kırık tespit edilirse ayak bileği cerrahi müdahale ile açılarak oradaki kırık kemiğe ulaşılır ve platinler yerleştirilir. Takılan bu platinler sayesinde bilek sabitlenmiş olur. Bu sabitleme işleminin ardında açılan bölge tekrar kapatılıp bacak alçıya alınır.

Ayak bilek kırığı ameliyatı kaç saat sürer?

Uygulanan cerrahi plana ve tedaviye göre cerrahi süresi değişebilir. Genel olarak söyleyecek olursak; 2 – 4 saat içerisinde ameliyat tamamlanmaktadır.