Kola alkol var mı?

İçindekiler:

  1. Kola alkol var mı?
  2. Diyanete göre kola haram mı?
  3. Helal kola var mı?
  4. Kafein içmek günah mı?
  5. Kola da domuz yağı var mı?
  6. Cola Turka var mı?

Kola alkol var mı?

Coca Cola'da alkol yok! Coca-Cola, akıllardaki soru işaretlerini şu açıklamayla gideriyor: Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın Alkolsüz İçecekler Tebliği'ne uygun üretilen Coca Cola'da alkol yoktur. Coca-Cola'nın içerisinde alkol bulunmadığı analiz raporlarıyla da tescil edilmiştir.

Diyanete göre kola haram mı?

Diyanet İşleri Başkanlığı, yaz mevsimi ve özellikle Ramazan ayı boyunca reklamları sıklaşan ve her yaştan insanın severek tükettiği gazlı içeceklerin alkollü içecekler sayılamayacağına karar verdi.

Helal kola var mı?

Le'Cola. ... Cola Turka uzun bir süredir Japonya'nın en büyük içecek üreticisi olan Dydo tarafından Türkiye'de üretiliyor. Ürünün Helal sertifikası da Türk menşeili bir firma tarafından değil; Hollanda merkezli bir helal sertifikalandırma kuruluşu olan Hafsa Halal firmasından Endonezya üzerinden alınmış.

Kafein içmek günah mı?

Dolayısıyla kafeinin haramlığını gerektirecek bir durum olmadığı sürece asıl itibariyle mubahtır. Bu manada çay ve kahve gibi doğal kafein içerikli içeceklerin içilmesinde bir beis yoktur.

Kola da domuz yağı var mı?

Hayır. Coca-Cola'nın içerisinde domuz veya domuzdan elde edilen herhangi hayvansal bir içerik bulunmaz. Coca-Cola'nın içerisinde su, şeker veya fruktoz-glikoz şurubu, karbondioksit, renklendirici olarak karamel, asitliği düzenleyici olarak fosforik asit, doğal aroma vericiler ve kafein bulunur.

Cola Turka var mı?

Yıldız Holding, bünyesinde bulunan içecek markaları Cola Turka, Çamlıca Gazoz ve Saka Suyu'yu Japon DyDo DRINCO'ya satma kararı aldı.