Blue Passion Flower nedir?

İçindekiler:

  1. Blue Passion Flower nedir?
  2. Passiflora faydaları nelerdir?
  3. Passiflora meyvesi yenir mı?
  4. Passiflora hangi bitkiden yapılır?
  5. Çarkıfelek fidesi ne zaman dikilir?
  6. Passiflora bitkisel mi?

Blue Passion Flower nedir?

Güney Afrika topraklarında yetişip tüm dünyada kendine yer edinmeye çalışan ve Latince adı ile ''Passiflora'' olarak bilinen çarkıfelek çiçeği, genellikle süs bitkisi olarak kullanılır. Nemli ve gölgeli toprakları seven çiçeğin sadece mavi çarkıfelek çiçeği türü ülkemizde sıklıkla görülür.

Passiflora faydaları nelerdir?

PASSİFLORA FAYDALARI NELERDİR?
  • Uykusuzluk olarak bilinen insomnia tedavisinde,
  • Anksiyete veya gerginliğe bağlı sindirim sistemi problemlerinin giderilmesinde,
  • Genel anksiyete bozukluğunda,
  • Nevralji ağrılarını hafifletmeye yardımcı olmak amacı ile,
  • Vücuttaki kasılmalar ve krampları önlemek için,
Daha fazla öğe...

Passiflora meyvesi yenir mı?

Passifloranın çekirdeklerini, tamamını çiğ meyve olarak yiyebilirsiniz. Meyve suyu, kokteyl, tatlı, dondurma, ve meyve salatalarında kullanabilir, hoş koku ve tat vermesi açısından yemeklerinizin yanında garnitür olarak da tüketebilirsiniz.

Passiflora hangi bitkiden yapılır?

Çarkıfelek bitkisi nasıl kullanılır konusunu detayları ile derledik. Passiflora aynı zamanda çarkıfelek bitkisi olarak da bilinmektedir. Çarkıfelek ismi ile bilinen meyveye de sahip bir bitkidir. Faydaları fark edildikçe popüler hale gelen passiflora anavatanı Güney Amerika'dır.

Çarkıfelek fidesi ne zaman dikilir?

Toprak ayrımı yapmaya bu tür verimli topraklarda büyümesi daha hızlı ve sağlıklı olacaktır. Ve eşsiz görüntüsüyle evinize ve bahçenize harika bir hava katacaktır. -Dış mekan için ekim ayları; Şubat,Mart,Nisan,Mayıs,Haziran.

Passiflora bitkisel mi?

Prof. Dr. Ekrem Sezik, passifloranın ya tek başına veya valeriyan, melisa, şerbetçi otu ile karışımları halinde çay olarak kullanılmasının yanında, eliksir, şurup, tablet gibi formları halinde geleneksel bitkisel tıbbi ürün veya takviye edici gıda olarak piyasada bulunduğunu söylüyor.