Hazırlık sınıfta kalınca yatay geçiş yapılır mı?

İçindekiler:

  1. Hazırlık sınıfta kalınca yatay geçiş yapılır mı?
  2. Üniversite hazırlık sınıfında ne yapılır?
  3. Ilahiyat hazırlık sınıfında yatay geçiş yapılabilir mi?
  4. Hazırlıkta üniversite değiştirilir mi?

Hazırlık sınıfta kalınca yatay geçiş yapılır mı?

Ön lisanstan (MYO) lisansa (Fakülte) veya tersi yatay geçiş mümkün. Öğrencilik yaşamı boyunca sadece bir kez merkezi yerleştirme ile yatay geçişten yapılabiliyor. ... İngilizce (ya da diğer yabancı dil) hazırlık sınıfında kalanlar da taban puanı tutturmak kaydı yatay geçiş yapabiliyorlar.

Üniversite hazırlık sınıfında ne yapılır?

Üniversitelerde öğrenciye ücretsiz olarak bir sene boyunca sağlanan bir senelik hazırlanma ve yabancı dil öğrenme eğitiminin verildiği hazırlanma sınıfıdır. Bu sınıfta farklı bölümlerden öğrenciler bir arada dil eğitimi almaktadırlar. Bazı bölümlerde hazırlık okumak mecburi iken bölümlerde ise bireyin kendi tercihidir.

Ilahiyat hazırlık sınıfında yatay geçiş yapılabilir mi?

Hazırlık sınıfında okumaktayım. ... Öğrencinin kayıt olduğu yıldaki merkezi yerleştirme puanının, geçmek istediği programının taban puanına eşit veya yüksek olması durumunda, öğrenci, hazırlık sınıfı, ara sınıflar ve son sınıf dahil olmak üzere yatay geçiş için başvuru yapabilir.

Hazırlıkta üniversite değiştirilir mi?

Hazırlıktan son sınıfa dek istediğiniz anda başvuru yapabilirsiniz. Kayıt dondurmuş olsanız da yararlanabiliyorsunuz. YÖK'ün aldığı son kararla artık bahar döneminde de programlar arası yatay geçiş yapma hakkı bulunuyor.