Adetliyken tahiyyat okunur mu?

İçindekiler:

  1. Adetliyken tahiyyat okunur mu?
  2. Adetliyken besmele ile ihlas okunur mu?
  3. Adet iken Allah'ın isimleri okunur mu?
  4. 1001 ihlas abdestsiz okunur mu?
  5. Esma zikirleri abdestsiz okunur mu?
  6. Esmalar abdestsiz çekilir mi?

Adetliyken tahiyyat okunur mu?

Adetliyken okunabilecek dualar : Adetliyken dua edilmesinde hiçbir sakınca yoktur. İstediğiniz her duayı okuyabilirsiniz.

Adetliyken besmele ile ihlas okunur mu?

Adetliyken okunabilecek dualar : Adetliyken dua edilmesinde hiçbir sakınca yoktur. ... Hatta Kur'andan Fatiha da dua niyetiyle adetli regli döneminde okunabilir. Ayrıca Kur'an'daki duaya benzeyen âyetler de Kur'an okuma niyetiyle değil de dua maksadıyla regli dönemlerinde okunabilir. Mesela felak, nas, ihlas gibi dualar.

Adet iken Allah'ın isimleri okunur mu?

aDETLİYKEN (REGL DÖNEMİNDE) NaMaZ KILINIR MI? : adet (regl) olan bir kadının, namaz kılması ve Kur'an okuması haramdır.

1001 ihlas abdestsiz okunur mu?

İhlas-ı Şerif ve Ayetül-kürsi Kur'an-ı Kerim surelerindendir ve Ayetttir.Namaz abdesti yokken Kur'an-ı kerime dokunmadan ezberden okumanın bir sakıncası yoktur.Abdestsizken sadece Kuran-ı Kerimi eline alarak okumak (ayete dokunmak) haramdır.

Esma zikirleri abdestsiz okunur mu?

ZİKİR ÇEKMEK İÇİN ABDEST ŞART MI? Tıpkı namaz kılarken olduğu gibi abdest almanın zorunluluk olduğu durumların haricinde yani dua ederken ya da tesbih çekerken abdestli olunmak zorunlu değildir.

Esmalar abdestsiz çekilir mi?

Namazdan sonra abdest gitmişse tesbihat yaparken yeniden abdest almak daha iyi olabilir ancak, abdestsiz tesbih çekilmesinde de bir sakınca yoktur. Kişinin abdesti yoksa yine aynı şekilde dualar okuyabilir, salavat-ı şerifler çekebilir.