Gözde çift görme neden olur?

İçindekiler:

  1. Gözde çift görme neden olur?
  2. Çift görme nasıl oluyor?
  3. Diplopi tehlikeli midir?
  4. 3 sinir felci nedir?
  5. Pitozis hangi kranial sinir?

Gözde çift görme neden olur?

Çift görme paralel olması gereken görme ekseninin bozulması sonucu oluşur. Görme eksenindeki kayma şaşılığa neden olur. Bu durumda hasta tek gözüyle tek gördüğü halde, her iki gözle baktığında çift görür. Çift görme göz kaslarında, göz kaslarına giden sinirlerde veya beyindeki bir hastalık sonucunda oluşabilir.

Çift görme nasıl oluyor?

Görme eksenimiz normalde paraleldir. Çift görme paralel olması gereken görme ekseninin bozulması sonucu oluşur. Bu durumda hasta tek gözüyle tek gördüğü halde her iki gözünü kullandığında çift görür.

Diplopi tehlikeli midir?

Çift görme sorunu yani diplopi, görme ekseninin bozulması sonucu meydana gelen ve çoğunlukla önemsenmeyen göz problemleri arasında yer alıyor. Daha büyük hastalıkların habercisi olabilen çift görme, ihmal edilirse hastalar için tehlike arz edebiliyor.

3 sinir felci nedir?

Üçüncü sinir felcinin tam felci kapalı bir göz kapağına ve gözün dışa ve aşağıya sapmasına neden olur. Göz içe veya yukarıya hareket edemez veya az hareket eder. Üçüncü sinir felci durumunda tipik olarak göz bebeği büyüktür ve normal olarak ışığa tepki göstermez.

Pitozis hangi kranial sinir?

Nörojenik Ptozis Altıncı ve dördüncü kraniyal sinirler sağlamsa bu durumda göz aşağı ve dışarıya doğru kayar ve pupilla midriyatiktir. Konjenital olguların bir kısmında 3. sinirden aberran inervasyon nedeniyle çiğneme veya emme hareketi veya değişik göz pozisyonlarında ptotik kapakta retraksiyon meydana gelebilir.