Sondaj Teknolojisi mezunları ne iş yapar?

İçindekiler:

  1. Sondaj Teknolojisi mezunları ne iş yapar?
  2. Sondaj teknolojileri nedir?
  3. Sondaj Teknolojisi Hangi Üniversitelerde Var?
  4. Sondaj işçisi ne kadar maaş alır?
  5. Kimler Sondör olabilir?
  6. Sondaj parası ne kadar?
  7. Sondör nasıl olunur?
  8. Baş Sondör nasıl olunur?
  9. Sondörlük belgesi nedir?
  10. Sondaj Operatörü nedir?

Sondaj Teknolojisi mezunları ne iş yapar?

Sondaj teknikeri; maden, jeotermal enerji, petrol, su çıkarma gibi işlemler için yapılan zemin etütleri gibi işlerde ve ek olarak yer delme ya da silindirsel hafriyat işlerinde petrol, maden, makine mühendisi ve jeologlar ile işçiler arasında görev alan ara elemandır.

Sondaj teknolojileri nedir?

Sondaj teknolojisi bölümü; maden, jeotermal enerji, petrol, su çıkarma gibi işlemlerde yapılan zemin etütleri gibi konulara ve ek olarak yer delme ya da silindir hafriyat yapma işlerinde görev alacak ara elemanları yetiştirmeyi hedefler. Bölüm teknik ve uygulamalı dersleri içerir.

Sondaj Teknolojisi Hangi Üniversitelerde Var?

Sondaj Teknolojisi Programı Bulunan Tüm Üniversiteler
  • ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ (Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu) Devlet.
  • BATMAN ÜNİVERSİTESİ (Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu) Devlet.
  • ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ (Çan Meslek Yüksekokulu) Devlet.

Sondaj işçisi ne kadar maaş alır?

Seçilen meslekte çalışanların çoğuna yönelik maaş aralığı Kuyu açma ve sondaj makineleri operatörleri ve ilgili çalişanlar - Aylık itibaren ₺1.314,12 için ₺2.492,.

Kimler Sondör olabilir?

Sondör Olma Şartları Nelerdir? Sondör olabilmek için yetkili mercilerin verdiği kurslara katılarak Milli Eğitim Bakanlığı onaylı Zemin Delgi (delik delme ve sondaj) Operatörlük Belgesi'ne sahip olmanız şarttır. Kursa katılmak adına en az ilköğretim mezunu olmanız gerekir.

Sondaj parası ne kadar?

Su Sondajı Fiyatları D.S.İ tarafından belirlenen fiyatlara bağlı kalarak güncel 2019 sondaj fiyatları metresi 140₺ ile 250₺ arasındadır. Zemin durumu ve ortamdaki diğer değişkenlere bağlı olarak değişen fiyatlarımız, alanında yıllarca tecrübe edinmiş profesyonel ekibimiz ve mühendislerimiz ile tamamlanmaktadır.

Sondör nasıl olunur?

Sondör olabilmek için yetkili mercilerin verdiği kurslara katılarak Milli Eğitim Bakanlığı onaylı Zemin Delgi (delik delme ve sondaj) Operatörlük Belgesi'ne sahip olmanız şarttır. Kursa katılmak adına en az ilköğretim mezunu olmanız gerekir.

Baş Sondör nasıl olunur?

Sondör olabilmek için yetkili mercilerin verdiği kurslara katılarak Milli Eğitim Bakanlığı onaylı Zemin Delgi (delik delme ve sondaj) Operatörlük Belgesi'ne sahip olmanız şarttır. Kursa katılmak adına en az ilköğretim mezunu olmanız gerekir.

Sondörlük belgesi nedir?

Sondörlük Kursu ise Sondörlük mesleğini yürüten ve ya yürütmek isteyen bireylerin, Milli Eğitim Bakanlığı Onaylı 224 saatlik Sondörlük Eğitimi sonunda alması öngörülen sertifikadır. (Kurs bitirme belgesidir.)

Sondaj Operatörü nedir?

Meslek Tanımı Nedir? Su Sondaj Operatörü, kendi başına ve belirli bir süre içerisinde, sondaj makine ve ekipmanlarının kontrol, bakım ve montajlarını yaparak, su kuyusu delme ve üretime hazırlama işlemlerini yapma bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişidir.