Silah ruhsatı için adli sicil kaydı nereden alınır?

İçindekiler:

  1. Silah ruhsatı için adli sicil kaydı nereden alınır?
  2. Silah ruhsatı almak için sağlık raporu nasıl alınır?
  3. Akli meleke raporu özel hastaneden alınır mı?
  4. Silah bulundurma ruhsatı kaç yaş?

Silah ruhsatı için adli sicil kaydı nereden alınır?

** Adli sicil kaydını basit bir şekilde e-devlet üzerinden www.turkiye.gov.tr adresinden alabilirsiniz. Adli sicil kaydınızı internet üzerinden oluşturuken veya resmi kurumdan alırken RESMİ KURUM - SİLAH RUHSATI şeklinde almalısınız.

Silah ruhsatı almak için sağlık raporu nasıl alınır?

4- Silah Ruhsatı almasında sakınca bulunmadığına dair doktor raporu (Tam teşekküllü Devlet Hastanelerinden veya Üniversite hastanelerinden alınacak Psikiyatri, Ortopedi, Nöroloji, Göz, KBB ve Dahiliye dallarını kapsayacak şekilde düzenlenen sağlık kurulu raporu).

Akli meleke raporu özel hastaneden alınır mı?

Aile hekimi tarafından verilen raporlar kabul edilmemekte olup özel hastanelerden alınan raporlarda kabul edilmemektedir. Tapuda 65 yaş üstü işlem için kesinlikle alınacak raporun devlet hastanesinden alınmış olması şartı aranmaktadır.

Silah bulundurma ruhsatı kaç yaş?

Yönetmeliğin 16'ncı maddesinde sayılan hallerden birine girmeyen ve yirmi bir yaşını doldurmuş her Türk vatandaşı bulundurmak amacıyla silah satın alabilir. Bulundurmak amacıyla silah ruhsatı almak isteyenler dilekçe ile ikamet ettikleri İl Valiliğine müracaat ederler.