Karenin Hipotenüsü nasıl hesaplanır?

İçindekiler:

  1. Karenin Hipotenüsü nasıl hesaplanır?
  2. Açı ölçüsü nedir?
  3. Açı nasıl ifade edilir?
  4. Üçgen alan hesabı nasıl yapılır?

Karenin Hipotenüsü nasıl hesaplanır?

Buradaki h (Hipotenüs) uzunluğunu bulmak için Pisagor Teoreminden yararlanılır. Pisagor Teoremi (Pisagor Bağıntısı) h2 = b2 + c2 eşitliğidir. Yani dik açıya bağlı olan iki kenarın uzunluklarının kareleri toplamı hipotenüs uzunluğunun karesine eşittir.

Açı ölçüsü nedir?

Dik açı; ölçüsü tam olarak 90 derece olan açılardır. Geniş açılar; 90-180 derece arasında olan açılardır. Doğru açı; ölçüsü tam olarak 180 derece olan açılardır. Tam açılar; ölçüsü 360 derece olan açılardır.

Açı nasıl ifade edilir?

Açı ışınlara göre adlandırılırken başlangıç noktasının ya da köşe noktasının ortaya alınmasına dikkat edilir . Yandaki açının kenarları ve köşesi gösterilerek oluşan açı sembolle ifade edilebilir: Açı, sembolle ëR, AéRN ya da NéRA biçiminde gösterilir . A açısının ölçüsü s(A) = 60° dir .

Üçgen alan hesabı nasıl yapılır?

Bütün üçgenler için alan formülü taban ve yüksekliğin çarpılması ve çarpımdan çıkan sonucun yarıya bölünmesi ile oluşmaktadır. Bunun nedeni ise iki üçgen aslında bir dörtgen oluşturmasıyla alakalıdır. Taban ve yüksekliğin çarpılması bir dörtgen alanı verirken ikiye bölme işlemi bir üçgen alanı vermektedir.