Wok yemeği nedir?

İçindekiler:

  1. Wok yemeği nedir?
  2. Tavuklu wok nasıl yapılır?
  3. Wok nasıl yapılır?
  4. Wok sosu nedir?
  5. Ateşte saç kavurma nasıl yapılır?
  6. Döküm tencere malzemesi nedir?

Wok yemeği nedir?

Wok, başta Çin mutfağında olmak üzere Uzak Doğu ülkelerinin mutfaklarında yemek pişirmek için kullanılan tava olarak biliniyor. Özellikle Masterchef'te sıklıkla görmeye başladığımız wok tavalar derin görünüme sahiptir. Ayrıca tabanı dar olup kenarlara doğru genişleyen bir kesime sahiptir.

Tavuklu wok nasıl yapılır?

Tavukları ince uzun doğrayıp, yağsız wok tavasında kısık ateşte kızartın. Daha sonra içine biraz sıvı yağ ve yarım ay şeklinde doğranan soğan, sarımsak ekleyin. Ardından ince uzun doğranmış havuç, mantar, biber ve yarım kesilmiş kuşkonmaz ekleyin. 3 yemek kaşığı soya sosu eklenip karıştırın.

Wok nasıl yapılır?

Wok (Çin Makarnası) Tarifi Yapılışı Çok sıcak ateşte tavada zencefil soğan sarımsak kırmızı chili biber yağ ile kavrulur. Akabinde ince ve uzun doğranmış tavuklar ilave edilip kavrulur. Tavuklar kahve rengini alınca içine julyen usulü doğranmış diğer sebzeler eklenir ve hafif yumuşayana kadar kavrulur.

Wok sosu nedir?

TETT: 23.06.2023 / Hafif ve tatlı aroması; balık ve sebze yemekleri için harika bir çeşnidir. Aynı zamanda yahni ve çorbalar için de uygundur. Wok Sos; 6 aylık fermantasyon sürecinden geçirilmiş olup, temelinde doğal fermente klasik Kikkoman soya sosu vardır.

Ateşte saç kavurma nasıl yapılır?

Sac Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Sac tavanın içerisine 2 yemek kaşığı sıvı yağı koyun ve kızdırın. ...
  2. Etleri yüksek ateşte suyunu salıp çekene kadar kavurun. ...
  3. Soğanlar sotelendikten sonra 3 adet yeşil köy biberini de tavaya ekleyin. ...
  4. Biberler de sotelendikten sonra 2 adet soyulmuş, küp doğranmış domatesleri ekleyin.
Daha fazla öğe...

Döküm tencere malzemesi nedir?

Ham maddesi demir olan bu döküm tencere ve tavalar hiçbir kimyasal içermemeleri ile öne çıkarlar. Diğer tencerelere göre daha sağlıklı ve daha lezzetli sonuçlar yaratırlar. Çok dayanıklı olmaları nedeniyle uzun süreler kullanılırlar.