Yeni bilgilerin yaratıldığı platform nedir?

İçindekiler:

  1. Yeni bilgilerin yaratıldığı platform nedir?
  2. Pazarlamayı etkileyen çevresel faktörler nelerdir?
  3. Yeni bilgilerin yaratıldığı ve her ortamda uygulanarak ürün ve süreçlerde gelişmelere yol açan faaliyetlerin oluşturulduğu platform nedir?
  4. Iş hayatında çevre analizi nedir?
  5. Dış çevre analizi neyi kapsar?

Yeni bilgilerin yaratıldığı platform nedir?

Teknolojik çevreyi, yeni bilgilerin yaratıldığı ve her ortamda uygulanarak ürün ve süreçlerde gelişmelere yol açan faaliyetlerin oluşturulduğu bir platform olarak tanımlayabiliriz. ... Teknolojik değişimler de diğer çevresel unsurlar gibi işletmeler için her sahada rekabet üstünlüğü sağlayacak fırsatlar yaratmaktadır.

Pazarlamayı etkileyen çevresel faktörler nelerdir?

Uluslararası pazarlamanın çevre faktörleri kültürel, ekonomik, demografik, fiziksel, sosyo- kültürel, teknolojik ve politik olarak incelenebilir. Sosyo-kültürel yapı (gelenek, görenek, dil, din, ırk, nüfus v.s) toplumlarda oluşan değerlerin merkezidir ve tüketici davranışlarını etkiler.

Yeni bilgilerin yaratıldığı ve her ortamda uygulanarak ürün ve süreçlerde gelişmelere yol açan faaliyetlerin oluşturulduğu platform nedir?

Teknolojik çevreyi, yeni bilgilerin yaratıldığı ve her ortamda uygulanarak ürün ve süreçlerde gelişmelere yol açan faaliyetlerin oluşturulduğu bir platform olarak tanımlayabiliriz.

Iş hayatında çevre analizi nedir?

Çevre analizi, işletmenin çevresini analiz ederek kendi durum ve koşullarını da görebileceğini işlevsel bir stratejik yönetim aşamasıdır. En önemli durum analizlerinden biri olan çevre analizi, işletmenin yaşadığı ve hizmet verdiği çevreden bağımsız olamayacağından hareketle çeşitli faktörleri tespit eder.

Dış çevre analizi neyi kapsar?

Dış çevre analizi de genel ve sektör-iş analizi olarak durum tespiti yaparak işletmenin yaşadığı çevreyi anlayabilmesine olanak tanır. Dış çevre analizinde; ekonomik, siyasi, demografik, rakip, pazar alanı, tedarikçiler ve dağıtımcılar gibi faktörler analiz edilir.