Aşina olmak ne demek?

İçindekiler:

  1. Aşina olmak ne demek?
  2. Mudahil olmak ne demek?
  3. Aşina isminin anlamı nedir?
  4. Devam eden bir davaya nasıl müdahil olunur?
  5. Davaya ne zaman müdahil olunur?
  6. Müdavimi oldum ne demek?
  7. Olgu felsefede ne demek?
  8. Davada müdahil ne demek?

Aşina olmak ne demek?

Aşina olmak ne demek? deyiminin anlamı, açıklaması ve örnek cümleleri: Tanımak, bilmek. "Ben bu mahalleye aşina olduğum için zorluk çekmedim."

Mudahil olmak ne demek?

Müdahil, yargılama başladıktan sonra ceza yargılamasına katılan kişidir. Müşteki (ya da şikayetçi) yargılama başladıktan sonra davaya katıldığı taktirde müdahil sıfatını alır. Suçtan zarar gören kişinin davaya müdahil olma talebi mahkemece kabul edilirse, bu kişi “katılan” sıfatını alır.

Aşina isminin anlamı nedir?

Aşina ismi bildik, tanıdık, anlamındadır.

Devam eden bir davaya nasıl müdahil olunur?

“Asli müdahale, bir davada, bir kimsenin kendi hakkını korumak için fer'i müdahalede olduğu gibi taraflara bağlı olmaksızın iddiada bulunması demektir.” “Bir kimse açılmış bir davada taraflar ile yarar çatışması halinde bulunduğunu ileri sürdüğü takdirde o davaya asli müdahil olarak katılabilir.

Davaya ne zaman müdahil olunur?

Davaya katılma, ancak ilk derece mahkemesinde hüküm verilinceye kadar mümkündür. İstinaf veya temyiz aşamalarında davaya müdahil olmak mümkün değildir (CMK md. 237/2).

Müdavimi oldum ne demek?

Müdavim olmak ne demek? Bir yere sürekli olarak giden, gitmeye devam eden (kimse). Bir iş, sürekli yapan (kimse).

Olgu felsefede ne demek?

Felsefede olgu ise, insan düşüncelerinin dayandığı temellerdir. Her bir felsefe, temelini bazı olgulardan alır. Yapılan gözlemler, çalışmalar bu olguları ortaya çıkarma amacı taşırlar. Felsefede de tüm olgular, araştırmacıların yaptığı gözlemlerle ortaya çıkmaktadır.

Davada müdahil ne demek?

İki kişi arasında görülmekte olan bir dava devam ederken üçüncü bir kişinin dava konusu üzerinde hak sahibi olduğu iddiası ile davalıları derdest davanın davacı ve davalısı olmak üzere aynı mahkemede yeni bir dava açmasına asli müdahale denilmektedir[1].