Masa tenisinde forehand ne demek?

İçindekiler:

  1. Masa tenisinde forehand ne demek?
  2. Masa tenisi Let ne demek?
  3. Masa tenisinde şut ne demek?
  4. Voleybolda bir set kaç?

Masa tenisinde forehand ne demek?

Forehand vuruşu masa tenisindeki en kuvvetli vuruştur. Ayrıca bu vuruş için kullanılan kaslar, backhand vururşunda kullanılan kaslara oranla daha çok gelişmişlerdir. Bu vuruş muhtemelen oyuncularınızın çoğu için en iyi vuruşları olacaktır. Tüm raket tutuşlarında aşağı yukarı aynı şekilde yapılır.

Masa tenisi Let ne demek?

Servis esnasında topun ağa dokunup doğru bölgeye (service box) düşmesidir. ... Topun fileye dokunarak karşı çaprazdaki servis sahasına geçmesine let adı veriliyor. Bu durumda servis atışının tekrarlanması gerekiyor.

Masa tenisinde şut ne demek?

Masaya yakın konumdan yapılan temel spinli veya spinsiz hızlı vuruş (şut). Counter, counterdrive veya smash olarak da adlandırılabilir. Topun masaya paralel olarak karşıya gönderilmesi. Bir köşeden çapraz olmayan karşı köşeye yapılan vuruş.

Voleybolda bir set kaç?

Voleybolda 5 set vardır. 5 set üzerinden 3 set kazanıldığında maç bitmiş olur. Voleybolda her set 25 sayı üzerinden oynanır. 25 sayıya en az 2 farkla ilk ulaşan takım seti kazanmış olur. 25 sayısına en az 2 sayı fark ile gelinmez ise fark 2 olana kadar set uzar.