İşaret levhalarından hangisi uyarı amaçlıdır?

İçindekiler:

  1. İşaret levhalarından hangisi uyarı amaçlıdır?
  2. Üçgen şeklindeki levhalar bilgilendirici midir?
  3. Daire şeklindeki trafik levhaları ne işe yarar?
  4. Üçgen içinde bisiklet ne anlama gelir?
  5. Yuvarlak trafik levhaları ne işe yarar?

İşaret levhalarından hangisi uyarı amaçlıdır?

Üçgen şekilli levhalar tehlike uyarı amaçlı kullanılır. Daire şekilli levhalar düzenleme ve kare şeklinde ki levhalar ise sürücüleri ve yayaları bilgilendirme amaçlı kullanılmaktadır.

Üçgen şeklindeki levhalar bilgilendirici midir?

Hepsi de farklı bir alanı temsil ediyor. Üçgen ve eşkenar dörtgen olarak görebileceğiniz trafik levhaları uyarı anlamı taşıyanlar. Aynı zamanda tehlikeyi belirtiyorlar. Trafik levhaları tehlike uyarı işaretleri yol üzerinde karşılaşabileceğiniz ve bulunmakta olan tehlikelerden sizleri haberdar ediyor.

Daire şeklindeki trafik levhaları ne işe yarar?

Karşılaşacakları şeylerden sürücüleri haberdar eder. Yuvarlak levhalar ise hem sürücüyü hem de yayaları ilgilendirir ve iki taraf için de bilgilendirici olarak görev yapar.

Üçgen içinde bisiklet ne anlama gelir?

Bisiklet Geçebilir Levhası T-13: Bir bisiklet yolunun bu işaretin konulduğu yola bağlandığını ya da bisikletlilerin yol eksenine dik olarak karşıya geçebilecekleri kesimleri belirtmek için kullanılır. Bisiklet Geçebilir Levhası T-13 bir tehlike uyarı işaretidir. Kırmızı üçgen içerisinde siyah simge şeklindedir.

Yuvarlak trafik levhaları ne işe yarar?

Aynı zamanda tehlikeyi belirtiyorlar. Trafik levhaları tehlike uyarı işaretleri yol üzerinde karşılaşabileceğiniz ve bulunmakta olan tehlikelerden sizleri haberdar ediyor. Dikdörtgen, yuvarlak ve kare olan levhalar ise bilgi veren levhalar olarak adlandırılabilir.