Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon Bölümü mezunları ne iş yapar?

İçindekiler:

  1. Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon Bölümü mezunları ne iş yapar?
  2. Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon nedir ne iş yapar?
  3. Çok boyutlu modelleme ve animasyon nedir?
  4. 3D tasarımcı olmak için hangi bölüm okunmalı?

Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon Bölümü mezunları ne iş yapar?

Bölüm mezunları; bilgisayar destekli çizim, modelleme, grafik tasarım ve animasyon yapımını üstlenir. Reklam ve dijital ajanlarda müşteri ve markalar için tasarım içerikleri hazırlar, animasyon tekniklerini harekete geçirir ya da tasarım ve mimarlık ofislerinde modelleme yapar.

Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon nedir ne iş yapar?

Bilgisayar destekli tasarım ve animasyon; Bilişim teknolojileri ve sanatın bir arada işlenerek sinema, oyun, reklam, sağlık gibi birçok alanda çalışan multidisipliner bir bölümdür. Türkiye'de devlet ve girişimciler tarafından desteklenen ve hızla büyüyen bu branşa istihdam ihtiyacı doğmuştur.

Çok boyutlu modelleme ve animasyon nedir?

Nesne, canlı gibi görsellerin sanal ortamda gerçekçi ölçülere ve derinliğe sahip hale getirilmesine 3 boyutlu (3D) modelleme denilmektedir. 3 boyutlu modelleme, herhangi bir nesnenin veya yüzeyin 3 boyutunu dijital temsilini üretmek için kullanılan bilgisayar grafiklerinde bir tekniktir.

3D tasarımcı olmak için hangi bölüm okunmalı?

3D modelleme uzmanı olmak için üniversitelerin dört yıllık eğitim veren Görsel İletişim Tasarımı bölümlerinden lisans derecesi ile mezun olmak gerekmektedir. Ayrıca çeşitli üniversiteler ve eğitim akademileri 3D modelleme sertifika eğitimi vermektedir.