Hileyi şeriye ne demek?

İçindekiler:

  1. Hileyi şeriye ne demek?
  2. Hiyel ne anlama gelir?
  3. Dinimizde hile yapmak ne demek?
  4. Hiyel kimin?
  5. Hile yapmak ne demek?

Hileyi şeriye ne demek?

1. Nikâh, alışveriş ve ruhsatlar gibi meşrû vasıtaları kullanarak meşrû sonuçlara ulaşmak. 2. Namaz kılmamak için içki içip namaz vaktinde sarhoş bulunmak gibi gayri meşrû vasıtalarla gayri meşrû sonuçlara ulaşmak.

Hiyel ne anlama gelir?

Arapça hîle (hüner, tedbir, çare, yöntem) kelimesinin çoğulu olan hiyel, ilimler tarihinde genellikle "makine bilgisi" veya "mekanik teknolojisi" anlamında kullanılmıştır.

Dinimizde hile yapmak ne demek?

Herhangi bir akit veya hukukî işlem yapmak isteyen kimsenin iradesine yönelik hile İslâm hukuk literatüründe genelde tağrîr, yer yer de tedlîs terimleriyle veya "aldatma" anlamını içeren hud'a, hılâbe, ğaş gibi kelimelerle ifade edilir (bk. TAĞRÎR).

Hiyel kimin?

Puslu Kıtalar Atlası'yla birçok okuru şaşırtan ve sevindiren İhsan Oktay Anar'ın ikinci romanı Kitab-ül Hiyel, "eski zaman mucitlerinin inanılmaz hayat öyküleri"ni anlatıyor.

Hile yapmak ne demek?

Hile, herhangi bir çıkar veya avantaj elde etmek için gerçekleştirilen, adil veya dürüstçe olmayan davranış. ... Uygulandığı alana bağlı olarak, çok farklı sözcükler hile ile eş anlamlı olarak veya hile yapıldığını belirtmek amacıyla kullanılır. Bunlar arasında aldatma, kandırma ve dolandırma sayılabilir.