Münferiden ne demek anlamı?

İçindekiler:

  1. Münferiden ne demek anlamı?
  2. Münferit ve müşterek ne demek?
  3. Temsil ve Ilzami ne demek?
  4. Hukukta münferiden ne demek?
  5. Müşterek imza yetkisi ne demek?
  6. Münferiden imza ne demek?
  7. Ifhamü ne demek?
  8. Münferit yetkili ne demek?
  9. Münferit ne demek cümle içinde?
  10. Münferiden imza yetkisi ne demek?
  11. İmza yetkisi ne demek?
  12. Çift imza kuralı nedir?
  13. Şirketi ilzam etmek nedir?
  14. Ifham ne demek Osmanlıca?

Münferiden ne demek anlamı?

Münferiden, "Bireysel olarak, tek başına" anlamına geliyor. Buna göre, camiler bireysel olarak tek başına namaz kılmak isteyenler için açık kalacak. Cemaat olarak gidenler, cami görevlileri tarafından uyarılacak.

Münferit ve müşterek ne demek?

İmza sirkülerinde, yetkinin başlangıç tarihi olmalıdır. ... İmza sirkülerinde yetkili/temsilci birden fazla ise, yetkinin kullanım şekli - münferiden (tek başına) - müştereken (diğer temsilcilerle birlikte) mutlaka yazılmış olmalıdır.

Temsil ve Ilzami ne demek?

şirketler hukukunda eğer ilzam yetkiniz varsa şirketi temsil hakkına sahipsinizdir ve altına imza attığınız şeyle şirket bağlanır. diğer yandan temsil yetkisi her halde sınırsız değildir. temsil yetkisini verilirken, temsil yetkisini tutar, süre, imza ve konu ile sınırlandırabilirsiniz.

Hukukta münferiden ne demek?

Münferiden yetkili tek başına imza atma ve şirketi temsil etme hakkına sahip olan kişi demektir. Müştereken yetkili olan şirketlerde ise hem imza hem temsil yetkisi en az iki ortağa aittir.

Müşterek imza yetkisi ne demek?

Temsil yetkisi, anonim şirketin ticari unvanı altına imzaya yetkili kişilerin imzalarını atması yoluyla kullanılır. Bu kural TTK m. 372/2'de de tekrarlanmıştır. Kural olarak şirket adına imza yetkisi olan temsilcilerden ikisinin müşterek imzası (çift imza) aranır.

Münferiden imza ne demek?

Münferiden yetkili tek başına imza atma ve şirketi temsil etme hakkına sahip olan kişi demektir. Müştereken yetkili olan şirketlerde ise hem imza hem temsil yetkisi en az iki ortağa aittir. Bu tür şirketlerde ortaklaşa kurulduğu için tek kişinin imzası yeterli değildir.

Ifhamü ne demek?

(ﺍﻓﻬﺎﻡ) i. (Ar. fehm “anlamak, bilmek”ten ifhām) Anlatma, bildirme; anlatılma, bildirilme: Edemem kimseye bir vech ile hâlimi ifhâm / Gözüme oldu benim iki cihan şimdi harâm (Leskofçalı Gālib). Ayak patırdıları ve vedâ mükâlemeleri eşkıyânın dağılmaya başladıklarını ifham eyledi (Ahmed Midhat Efendi).

Münferit yetkili ne demek?

Münferiden Yetkili Olmak Ne Anlama Gelir? Münferiden yetkili tek başına imza atma ve şirketi temsil etme hakkına sahip olan kişi demektir. Müştereken yetkili olan şirketlerde ise hem imza hem temsil yetkisi en az iki ortağa aittir.

Münferit ne demek cümle içinde?

Münferit kelimesi, "Tek, ayrı, kendi başına olan" anlamlarına geldiği için, cümle içerisinde aşağıdaki örnekler gibi kullanılabilir. Örneğin; "Ama bu münferit hayranlıklar aldatmamalı bizi." - Cemil Meriç. "Büyük orkestranın içerisinde münferit sazlar kendiliğinden kaybolurdu" - Ahmet Hamdi Tanpınar.

Münferiden imza yetkisi ne demek?

Münferiden yetkili tek başına imza atma ve şirketi temsil etme hakkına sahip olan kişi demektir. Müştereken yetkili olan şirketlerde ise hem imza hem temsil yetkisi en az iki ortağa aittir. Bu tür şirketlerde ortaklaşa kurulduğu için tek kişinin imzası yeterli değildir.

İmza yetkisi ne demek?

İMZA YETKİSİ NEDİR? Üyelerimiz ve öğrenci üyelerimiz arasında anılan adıyla "İMZA YETKİSİ" bir mühendisin yaptığı işin yada sunduğu hizmetin sorumluluklarını üstlenmesidir.

Çift imza kuralı nedir?

Yönetim kurulu, iki veya daha fazla üyeden oluşması halinde, anonim şirketi temsil ederken kural olarak çift imza kuralına tabidir. ... Şirketin bu işlemlere sonradan örtülü veya açık onay vermesi halinde işlem şirketi bağlar, aksi durumda yetkisiz temsilcinin sorumluluğu ortaya çıkar.

Şirketi ilzam etmek nedir?

Ilzam ne demek Osmanlıca? Kanun'un 321. maddesi ise, temsile yetkili olanların, şirketin amaç ve konusuna giren her türden işleri ve hukuki işlemleri şirket adına yapmak ve şirket unvanını kullanmak hakkına sahip olduklarına hükmeder.

Ifham ne demek Osmanlıca?

İkna edip sükût ettirmek. Delil göstermekle ve isbat etmekle galip gelmek.