Kış bahçesi emsale dahil mi?

İçindekiler:

  1. Kış bahçesi emsale dahil mi?
  2. Kat bahçeleri emsale dahil mi?
  3. Kış bahçesi ruhsata tabi mi?
  4. Teras çatı emsale dahil midir?
  5. Gölgelik ruhsata tabi mi?
  6. Ruhsata tabi olmayan yapılar nelerdir?

Kış bahçesi emsale dahil mi?

8 Eylül metninde emsal hesabı için; “Bulunduğu katın emsale dâhil alanının toplam 'sini geçmemek koşuluyla; sökülür-takılır-katlanır cam panellerle kapatılmış olanlar dâhil olmak üzere balkonlar, açık çıkmalar ile kat bahçe ve terasları, kış bahçeleri, iç bahçeler, tesisat alanı, yangın güvenlik koridoru, bina giriş ...

Kat bahçeleri emsale dahil mi?

Kat bahçeleri; Binalarda yeşil bir görünüm elde etmek ve bina içinde yeşil doku ile iç içe yaşanmasını sağlamak amacıyla yapılıyor. ... Bulunduğu katın emsale dahil alanının toplam yüzde 20'sini geçmemek koşuluyla kat bahçeleri emsale dahil edilmiyor.

Kış bahçesi ruhsata tabi mi?

Yönetmeliğin 63. Maddesi ne göre;” Basit tamir ve tadiller ile korkuluk, pergola ve benzerlerinin yapımı ile bölme duvarı, bahçe duvarı, duvar kaplamaları, baca, saçak ve benzeri elemanların tamirleri ruhsata tabi değildir.

Teras çatı emsale dahil midir?

kullanılmayan (çatıya ana merdiven ile ulaşım sağlanmayan) teras çatıların yapılması durumunda söz konusu teras çatı alanı emsal hesabına dâhil edilir mi? ... teras çatıların bu binalar tek bağımsız bölümlü olsalar dahi, emsal, hesabı yönünden ortak alan kapsamında değerlendirilebileceği" hükmü yer almaktadır.

Gölgelik ruhsata tabi mi?

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde, pergola ve benzerlerinin ruhsata tabi olmadığı düzenlenmiş ve yargı kararlarında da yönetmelikteki tanımına uygun inşa edilen sundurma ve pergola benzeri imalatların ruhsat gerektirmediği kabul edilmiştir.

Ruhsata tabi olmayan yapılar nelerdir?

Derz, iç ve dış sıva, boya, badana, oluk, dere, doğrama, döşeme ve tavan kaplamaları, elektrik ve sıhhi tesisat tamirleri ile çatı onarımı ve kiremit aktarılması ruhsata tabi değildir.