Izin hakkı kaç gün?

İçindekiler:

  1. Izin hakkı kaç gün?
  2. Asgari ücretli çalışanın yıllık izni kaç gün?
  3. 50 yaş üstü yıllık izin nasıl hesaplanır?
  4. 4857 sayılı iş kanununa göre 50 ve daha yukarı yaşlarda çalışan bir işçinin yıllık izni en az kaç günden az olamaz?
  5. Özelde yıllık izin kaç gün?
  6. Özel sektörde yıllık izin var mı?

Izin hakkı kaç gün?

İşçilere verilecek yıllık ücretli izin süresi, hizmet süresi; Bir yıldan beş yıla kadar (beş yıl dahil) olanlara ondört günden, Beş yıldan fazla onbeş yıldan az olanlara yirmi günden, Onbeş yıl (dahil) ve daha fazla olanlara yirmialtı günden az olamaz. (Ek cümle: 10/9/2014-6552/5 md.)

Asgari ücretli çalışanın yıllık izni kaç gün?

1 ile 5 yıl arasında çalışan işçilerin 14 gün, 5 ile 15 yıl arasında çalışan işçilerin 20 gün, 15 yıl ve daha fazla çalışan işçilerin 26 gün ücretli izin hakkı bulunmaktadır.

50 yaş üstü yıllık izin nasıl hesaplanır?

Bu hakkı kazanabilmek için iznin hak edildiği tarihte 50 yaşına ulaşmış olup 50. yaştan gün almış olmak gerekiyor. doğum tarihinize göre, üçüncü yılın iznine hak kazandığınız tarihinde 50 yaşınıza ulaşmış ve yaklaşık 2 ay gün almış oluyorsunuz. Buna göre de yıllık izin hakkınız 20 gün olur.

4857 sayılı iş kanununa göre 50 ve daha yukarı yaşlarda çalışan bir işçinin yıllık izni en az kaç günden az olamaz?

c) 15 yıl (dâhil) ve daha fazla olanlara 26 günden az olamaz. Yer altı işlerinde çalışan işçilerin yıllık ücretli izin süreleri dörder gün arttırılarak uygulanır. Bununla birlikte 18 ve daha küçük yaştaki işçilerle, 50 ve daha yukarı yaştaki işçilere verilecek yıllık ücretli izin süresi 20 günden az olamaz.

Özelde yıllık izin kaç gün?

Eğer işye- rinizde; Bir yıldan beş yıla kadar (beş yıl dâhil) hizmetiniz varsa yıllık izin süreniz 14 günden; • Beş yıldan fazla on beş yıldan az hizmetiniz varsa 20 günden; • On beş yıldan fazla hizmetiniz varsa 26 günden az olamaz.

Özel sektörde yıllık izin var mı?

Özel sektör açısından 2020 adına yıllık izin süreleri kişinin çalıştığı yılbaşına bağlı olarak değişkenlik göstermekte. Ayrıca çalışma süreleri ne kadar olursa olsun 18 yaşından küçük ya da 50 yaşından büyük kişiler adına yıllık izin 20 günden az olamaz.