Sendelemek sözlükte anlamı nedir?

İçindekiler:

  1. Sendelemek sözlükte anlamı nedir?
  2. Sarsılıyor ne demek?
  3. Tökezlemek nedir TDK?
  4. Güverte ne demek TDK?
  5. Tökezle ne tekerle ne demek?
  6. Tökezliyor ne demek?
  7. Örselenmek ne demek örnek?
  8. Ben Sensedim ne demek?
  9. Sensedim hangi dilde?
  10. Güverte hangi dil?

Sendelemek sözlükte anlamı nedir?

(nsz) 1. Dengesi bozularak düşecek gibi olmak, adımlarını şaşırmak: “İkimiz de birbirine sarılmış sarhoşlar gibi bir sağa bir sola sendeliyorduk.” -Halikarnas Balıkçısı. 2. mec.

Sarsılıyor ne demek?

Güçsüz durumda kalmak. Beklenmedik bir olaydan çok etkilenmek.

Tökezlemek nedir TDK?

Güçlük ve engellerle karşılaşmak. Sahnede sözleri tam olarak söyleyememek. Yanlış şeyler söylemek ya da duraksamak. tökezlemek, 10 karakter ile yazılır.

Güverte ne demek TDK?

Guverte ne demek TDK? a. (güve'rte) den. Gemide ambar ve kamaraların üstü: “Vapurlar geçer bomboş güverteleri / Bomboş uzanan denizin üstünde” -N. Cumalı.

Tökezle ne tekerle ne demek?

Tökezledi ne demek? Yürürken ayağı bir yere çarpıp sendelemek.

Tökezliyor ne demek?

1. Yürürken ayağı bir yere çarpıp sendelemek, düşecek gibi olmak: Kim bilir ne zamandan kalma taşlı, berbat bir yol. Durmadan tökezleyen atlar (Hâlide E. ... Sahneye çıkarken ayağı tökezledi (Burhan Felek).

Örselenmek ne demek örnek?

ÖRSELEMEK ne demek Yıpratmak, eskitmek, hırpalamak, zedelemek: Geçen zaman beni örseledi. -R. Mağden. mecazi Gücünü azaltmak, canlılığını gidermek, sarsmak: Naciye Hanım, kalkık kaşlarıyla başını sallayarak meclisin sükûtunu örseledi. -P.

Ben Sensedim ne demek?

Eski Türkçede “sensedim” diye bir kelime varmış. Susamak gibi; sensiz kaldım, sana hasret kaldım, seni özledim demekmiş. Güzel bir kelime, özgün* “Görmeyelden yüzünü ben ki nigârım, sensedim... Âh u zâr ile geçer bu rûzgârım, sensedim…”

Sensedim hangi dilde?

seni özledim anlamına gelen, eski türkçede kullanılan , günümüzde unutulmuş bir öbek. türkçede çoğumuzun bilmediği eski bir kelimedir.

Güverte hangi dil?

Güverte hangi dil? İtalyancadan Türkçeye geçmiş olan güverte kelimesi bir denizcilik terimidir.