Muhal Müstahil ne demek?

İçindekiler:

  1. Muhal Müstahil ne demek?
  2. Aklen muhal ne demek?
  3. Muhal varlık nedir?
  4. Rivayet ne demek bulmaca?
  5. Allah'ın yarattığı ruhani bir cevher olan nedir?

Muhal Müstahil ne demek?

Muhal ve müstahil sözcükleri sözlükte daha çok kelâm (söz) alanında ‚sözü bozmak; ifsâd etmek‛ anlamlarına gelmektedir. Muhal ve müstahil sözcükleri aynı kökten (h-v-l) eş anlamlı kelimeler olup ‚sözün bir karşılığı olmaması, bir şeye denk gelmemesi‛ demektir.

Aklen muhal ne demek?

Akıl yoluyla imkânsız görme, aklen muhal olan şey.

Muhal varlık nedir?

MÜMTENİ: “Varlığı muhal olan.” “Var olması mümkün olmayan.” Etrafımız farklı mahiyette nice varlıklarla sarılı. ... Bütün bu varlıklar, İlâhî isim ve sıfatlara tecelligâh olma itibariyle değişik isimlerle yad edilirler: Halik ismi nazarında mahlûk adını alırlar.

Rivayet ne demek bulmaca?

1. Ağızdan ağıza dolaşan, kesinlik kazanmayan haber, rivayet: “Önce kulaktan kulağa fısıldanan bu söylentilerin meclis kürsülerinde açıkça ifade edildiği oluyordu.” -Y. K.

Allah'ın yarattığı ruhani bir cevher olan nedir?

Fârâbî'ye göre Allah cevheri ve zâtıyla ezelî olandır ve ezelî oluşunda başka bir varlığa muhtaç değildir. O'nun cevheri varlığının devamı ve bekāsı için yeterlidir. ... Ayrıca Allah cevheri itibariyle bilfiil akıldır. O öyle bir cevherdir ki bütün varlık O'ndan taşar ve belli varlık mertebelerine göre bir nizam oluşturur.