Nerd insan ne demek?

İçindekiler:

  1. Nerd insan ne demek?
  2. Nerd ingilizcede ne demek?
  3. Nerd lük ne demek?
  4. Nerd ne demek geek ne demek?
  5. Geek biri ne demek?
  6. Nerd ne demek Osmanlıca?
  7. Geek tam olarak ne demek?
  8. Nerd vs geek ne demek?
  9. Nerd vs Geek ne demek?
  10. Geek tipi nedir?
  11. Geek kime denir?
  12. Film geek Nedir?
  13. Geeking ne demek?
  14. Geekbuying sitesi güvenilir mi?
  15. Geek erkek nedir?
  16. Geek ne demek ekşi sözlük?
  17. Geek Week nedir?

Nerd insan ne demek?

Nerd, aşırı entelektüel, takıntılı veya sosyal becerilerden yoksun görülen kişiler için kullanılan bir tanımdır.

Nerd ingilizcede ne demek?

İngilizce-Türkçe Sıfat aptal, ahmak, budala.

Nerd lük ne demek?

Nerd'lük 1950'lerden beri kullanılan temelleri olan bir söylem. İngilizce'de argoda kabaca "inek" demek. Nerd, 1960'lardan itibaren kitap kurdu ya da sosyal beceriksizliği çağrıştırmış. Ancak bazı filmlerle sempati kazanmış.

Nerd ne demek geek ne demek?

özetlemek gerekirse; mühendislik fakültesinde çok fazla çalışmadan(ya da çalışarak, fark etmez), bolca garip bilgisayar oyunları oynayıp gene de yüksek not alan arkadaşınız nerd'dur. sabahlara kadar bilgisayar oyunu oynayıp sınavları pek sallamayan arkadaşınız ise geek'dir.

Geek biri ne demek?

Geek, sosyal yaşamda takıntılı kabul edilebilecek bir şekilde hobi düşkünü olan insanlar için kullanılan bir terimdir. ... Avrupa'da geek sözcüğünün karşılığı “boş adam” gibi görülmektedir. Ancak bu yaklaşım anlamı tam olarak karşılayamamaktadır.

Nerd ne demek Osmanlıca?

(ﻧﺮﺩ) i. (Fars. nerd) [Arapça'ya da aynı söyleyişle geçmiştir] Tavla oyunu: Bir nakş-ı hûb âşık-ı zâr etti kim beni / Nerd oynasa cemâli ile şems olur kamer (Zâtî). Ve satranc ve nerdin âşık ve âlüftesidir (Latîfî Tezkiresi). Nerd oynardık o şûhla bir bûse kavl edip (Şeyhülislâm Yahyâ).

Geek tam olarak ne demek?

Geek kelimesi, başlangıçta eksantrik veya ana akım olmayan insanları tanımlamak için kullanılan argo bir terimdir; Mevcut kullanımda, kelime tipik olarak bir hobi veya entelektüel arayışa takıntılı bir uzman veya meraklıyı, "tuhaf bir kişi, özellikle aşırı entelektüel, modası geçmiş, sıkıcı veya sosyal olarak garip ...

Nerd vs geek ne demek?

Nerd: Belli bir konuyla derinden ilgilenen, o konuyla ilgili her şeyi bilen kişi, uzman. Bilgi manyağı, başarı odaklı. Geek: Belli bir konu ya da alana gönülden bağlı olan, onunla ilgili her şeyi takip eden, biriktiren kişi, fanatik.

Nerd vs Geek ne demek?

Nerd: Belli bir konuyla derinden ilgilenen, o konuyla ilgili her şeyi bilen kişi, uzman. Bilgi manyağı, başarı odaklı. Geek: Belli bir konu ya da alana gönülden bağlı olan, onunla ilgili her şeyi takip eden, biriktiren kişi, fanatik.

Geek tipi nedir?

Belirli bir hobiye, entelektüel uğraşıya ya da meşgaleye takıntı derecesinde bağlı olan insanlara geek denir. Geekler bilinenin aksine sadece bilgisayar ve bilgisayar oyunlarına meraklı değillerdir. ... Hayatlarının büyük bir bölümünü evde kitap okuyarak, film izleyerek ve oyun oynayarak geçirirler.

Geek kime denir?

“Sosyal yaşantısı olan ancak yaşantı tarzı sokaktaki vatandaşın alışık olmadığı şekilde belli malzemelere bağımlı (bilgisayar, fizik, astronomi, FRP, bilimkurgu, edebiyat) ve bir araya geldiklerinde muhabbetleri bilgi çöplüğünü havalandıran fırtına formunda geçen insan topluluğu.” olarak tanımlanabilir.

Film geek Nedir?

aynen bir computer geek gibi, aynı yaklaşımı filmler için benimseyen kişidir. sinemayla yatar, sinemayla kalkar, yoğun bir şekilde film izler, sektörü/sanatı takip eder, sinema konuşur, mümkünse sinemadan kazanır.

Geeking ne demek?

Geek, sosyal yaşamda takıntılı kabul edilebilecek bir şekilde hobi düşkünü olan insanlar için kullanılan bir terimdir. Bu takıntılı düşkünlük hobi olabileceği gibi sıradan bir uğraş ya da meşgale de olabilmektedir.

Geekbuying sitesi güvenilir mi?

Elektronik cihazların ağırlıklı olduğu Geekbuying alışveriş sitesi, en güvenilir siteler arasında gösteriliyor. Özellikle hızlı teslimat bakımından olumlu geri dönüşler alıyor.

Geek erkek nedir?

Belirli bir hobiye, entelektüel uğraşıya ya da meşgaleye takıntı derecesinde bağlı olan insanlara geek denir. Geekler bilinenin aksine sadece bilgisayar ve bilgisayar oyunlarına meraklı değillerdir.

Geek ne demek ekşi sözlük?

geek demek aslında teknik olarak kayda değer bilgi sahibi olmadan dizi izleyerek, hard science roman okuyarak ya da comic book'lara dadanarak hayali bir evreni savunan; her türlü rasyonel girişiminize rağmen bağnaz bir tavırla inandığı çarpık düzende ısrar eden insan demektir. bir kere duruşunuzu sezdikten sonra ayrım ...

Geek Week nedir?

Netflix Geeked hayranlara yönelik bir etkinlik olan Geeked Week'i bu yıl ilk kez düzenliyor. İlk bakış materyallerinin de paylaşıldığı etkinlikte Netflix'in bilim kurgu, fantezi ve çizgi roman uyarlaması gibi "Geek" içeriklerine dair her şey öne çıkarılıyor.