Tebligat Bila dönerse ne yapılır?

İçindekiler:

  1. Tebligat Bila dönerse ne yapılır?
  2. Tebligat hangi adrese gelir?
  3. Tebligat iade dönerse ne olur?
  4. Tebligat için adrese gelen memur adreste kimseyi bulamazsa ne yapmalıdır?

Tebligat Bila dönerse ne yapılır?

Resmi tebligat önce bilinen adrese gönderilmeli,bila tebliğ dönerse MERNİS adresine gönderilmelidir. Mahkemelerce,icra dairelerince,vergi dairelerince vatandaşlara bildirimler asıl olarak ptt aracılığıyla yazılı olarak gönderilmektedir.

Tebligat hangi adrese gelir?

K. m. 10'a göre, “Tebligat, tebliğ yapılacak şahsa, bilinen en son adresinde yapılır.” (Aynı yönde bkz. Teb. K. Yön. m. 16/I, c. 1). Tebligat Kanunu'nda tebligatın yapılacağı yer kural olarak, muhatabın bilinen en son adresi olarak kabul edilmiştir.

Tebligat iade dönerse ne olur?

Bildirilen adrese çıkarılan tebligatın bila tebliğ iade edilmesi halinde, tebligat, muhatabın adres kayıt sistemindeki yerleşim yeri adresine Tebligat Kanunu'nun 21/2. maddesine göre çıkarılacaktır. ... Bu davranış Anayasanın 36. maddesine aykırı olur ve muhatabın savunma hakkının kısıtlanması anlamına gelir.

Tebligat için adrese gelen memur adreste kimseyi bulamazsa ne yapmalıdır?

Madde 30'a göre, muhatap veya muhatap adına tebligat yapılabilecek olanlardan hiçbirisisin adreste bulunmaması halinde tebliğ memurunun adreste bulunma sebebini bilmemesi muhtemel komşu, kapıcı, yönetici, muhtar, kolluk amir veya memurlarından araştırarak beyanlarını tebliğ evrakına yazıp imzalatması, imzadan ...