Porselen safra kesesi ne demek?

İçindekiler:

  1. Porselen safra kesesi ne demek?
  2. Safra kesesi kanseri nedir?
  3. Porselen safra kesesi neden olur?
  4. Safra kesesi taşı ne iyi gelir?
  5. Safra kanalı ile pankreas kanalı nereye açılır?

Porselen safra kesesi ne demek?

Porselen safra kesesi, safra kesesi duvarında kalsifikasyon olmasıdır. Kese duvarı sert ve kırılgandır. Genellikle asemptomatiktir, çekilen direkt grafilerde kalsifiye safra kesesi duvarı seçilir. Özel bir kronik kolesistit formudur.

Safra kesesi kanseri nedir?

Safra kesesi kanserleri, özellikle kese duvarından kaynaklanan kötü huylu tümörlerdir. Safra kesesi içerisindeki polipler, safra kesesi iltihapları, obezite, nitrozamin gibi bazı kimyasal maddeler safra kesesi kanserinin başlıca nedenleri olabilir.

Porselen safra kesesi neden olur?

Genel olarak safra taşı hastalığında olduğu gibi, bu durum ağırlıklı olarak orta yaştaki şişman kadın hastalarda görülür. Kesin nedeni belli olmasa da safra kesesi taşları tarafından oluştuğuna inanılır.

Safra kesesi taşı ne iyi gelir?

Safra kesesine iyi gelen birçok bitkisel tedavi bulunmaktadır. Zeytinyağı, maydanoz bu hastalığa iyi gelen besinlerdir. Zerdeçal da safra kesesi hastalığına iyi gelen besinlerdir. Safra kesesi taşı yoğurt ve zerdeçalın birbiri ile karışımı olarak da düşürülebilir.

Safra kanalı ile pankreas kanalı nereye açılır?

Pankreas (Wirsung) kanalı ve ana safra kanali anatomisi; %70 koledok ve pankreas kanalı duodenum dışında birleşir (ortak kanal, Y şeklinde). %20 bu iki kanal birleşir birleşmez duodenuma açılır (V şeklinde). %10 bu iki kanal ayrı ayrı duodenuma açılırlar (U şeklinde).