Taraklı köyü nereye bağlı?

İçindekiler:

  1. Taraklı köyü nereye bağlı?
  2. Taraklı ismi nereden gelir?
  3. Taraklı ne zaman fethedildi?
  4. Taraklıda hangi dizi çekiliyor?
  5. Taraklı yı kim fethetti?
  6. Yalaza dizisi nerede çekildi?
  7. Yalaza dizisi kaç bölüm?

Taraklı köyü nereye bağlı?

Taraklı, Sakarya ilinin güneydoğusunda, merkeze 65, İstanbul'a 200 ve Ankara'ya 200 kilometre mesafede bir ilçedir. Geyve ilçesine bağlı kasaba iken 27 Haziran 1987 tarihinde ilçe olmuştur.

Taraklı ismi nereden gelir?

Evliya Çelebi Seyahatnamesinde bahsedildiği üzere İlçede halkın şimşir kaşık ve tarak yapması nedeniyle adının Yenice Tarakçı olarak anıldığı belirtilmektedir. Bu isim zamanla halk dilinde Taraklı olarak değişmiştir.

Taraklı ne zaman fethedildi?

Taraklı'nın Osmanlı topraklarına katılışı ile ilgili olarak yapılan inceleme ve araştırmalarda fethin tarihi olarak 12 yılları arasında ihtilaf olmakla birlikte, Taraklı'nın Osmanlı Beyliği topraklarına katılışı Beyliğin Anadolu Selçuklu Devletine yarı bağımlı olduğu yıllara rastlar.

Taraklıda hangi dizi çekiliyor?

Geçtiğimiz yıllarda birçok reklam, Sinema ve Dizi çekimlerine ev sahipliği yapan Taraklı, bu kez de FOX TV ekranlarından Eylül ayının ilk haftası yayınlanacak olan 'Kanunsuz Topraklar' Dizisine ev sahipliği yapıyor.

Taraklı yı kim fethetti?

Osmanlı Devletinin kuruluşundan önce, Ertuğrul Gazi zamanında, Osman Bey'in Komutanı Samsa Çavuş Sakarya Vadisindeki Sorkun, Yenice Tarakçı (Taraklı) ve Göynük taraflarına akın düzenlemiş, Hırıstiyan ahalinin yaşadığı bu toprakları Bizanslılardan alarak Osmanlı Beyliğinin topraklarına katmıştır.

Yalaza dizisi nerede çekildi?

Hasan Kaçan, Kadir Çöpdemir, Sinan Albayrak, İpek Tuzcuoğlu, Didem Balçin, Erdal Cindoruk, Zeynep Gümez'in rol aldığı Yalaza dizisinin çekimlerine Sakarya'nın Taraklı ilçesinde devam ediliyor.

Yalaza dizisi kaç bölüm?

Başrollerinin Sinan Albayrak, Didem Balçın, İpek Tuzcuoğlu, Hasan Kaçan ve Kadir Çöpdemir'in paylaştığı Yalaza dizisi 20. bölümünde final yapma kararı aldı.