Lavanta özellikleri nelerdir?

İçindekiler:

  1. Lavanta özellikleri nelerdir?
  2. Kaç çeşit lavanta çiçeği vardır?
  3. Lavandula angustifolia Flower Extract nedir?
  4. Lavanta neyi sembolize eder?
  5. Lavanta neyin simgesi?
  6. Intermedia lavanta nedir?
  7. Lavanta in anlamı nedir?
  8. Lavanta Buketi nasıl kurutulur?
  9. Melez Lavanta yağı nedir?
  10. Angustifolia mı Intermedia mı?

Lavanta özellikleri nelerdir?

Grimsi yeşil renkli, ince uzun ve hoş kokulu yaprakları vardır. Uzun sapların ucunda seyrek başaklar oluşturarak yaz aylarında açan, çok kokulu, lavanta mavisi renkli çiçekleri vardır. Bitkinin gövde, yaprak, sap ve çiçeklerine özel kokusunu veren bunların üzerinde bulunan küçük yıldızsı tüyleridir.

Kaç çeşit lavanta çiçeği vardır?

Ancak Kaç çeşit lavanta bitkisi var? Toplamda Lavandula cinsi, Akdeniz bölgesine ve Asya'nın bazı bölgelerine özgü 60 farklı tür içerir.

Lavandula angustifolia Flower Extract nedir?

Lavanta yağının elde edildiği, gerçek lavanta ve İngiliz lavantası olarak da bilinen Lavandula angustifolia (Lavandula officinalis)'dir. Yaygın olarak kullanılan bir başka lavanta da Fransız lavantası olarak da bilinen Lavandin veya Melez Lavanta (Lavandula Hybrida)'dır.

Lavanta neyi sembolize eder?

Yüzlerce yıldır fiziksel güzellikleri, yatıştırıcı koku, şifa verici özellikleri ile değerlidirler. Bunlara ek olarak, lavanta çiçekleri hayranlığı, zarafet ve şıklığı temsil eder. Beyaz lavanta, bir dileğin gerçekleşmesi ve koruma anlamına gelir. Mor lavanta ise yüksek amaçların sembolüdür.

Lavanta neyin simgesi?

Tarihi 2.500 yıl öncesine dayanan Akdeniz, Orta Doğu ve Hindistan'a özgüdür. En erken kaydedilen lavanta kullanımı eski Mısır'a kadar uzanıyor. Orada, lavanta yağı mumyalama sürecinde rol oynadı. Ölümsüz aşkın ve sadakatin sembolü olan lavantanın çiçekleri, yaprakları ve uçucu yağı doğal ilaç olarak kullanılmaktadır.

Intermedia lavanta nedir?

1 metre kadar boylanabilen ve yağı yapılan lavanta türüdür. Yaprakları grimsi yeşil renkli, ince uzun ve hoş kokuludur. Yaz boyunca uzun sapların ucunda seyrek başaklar halinde mavi mor renkte çiçek açar. ...

Lavanta in anlamı nedir?

Lavanta Çiçeği Anlamı Beyaz lavantalar; güzelliği, sadeliği ve yenilenmeyi simgeler. Mor renkli lavantalar ise; ihtişam, gösteriş ve gücün sembolü olarak belirtilebilir. Çiftler birbirine hediye ettiğinde; bağlılık ve sadakat gibi anlamlara sahiptir.

Lavanta Buketi nasıl kurutulur?

Lastikten bir parçayı bir kancaya ya da çiviye bağla. Lavantayı asmak için lastiğe bir ip geçirip onu bir kancaya ya da askıya bağlayabilirsin. Bir ataşın bir tarafını açıp bu tarafı bir lastiğe geçirirsen de lavantayı bu ataşı kullanarak bir ipe, zincire ya da kancaya asabilirsin. Lavantayı 2 ila 4 hafta kurut.

Melez Lavanta yağı nedir?

Dengeleyici, tazelik verici. Melez lavanta, zarif lavanta ile speik lavantanın birleşmesinden elde edilen bir hibrit türüdür. ... Çelikleme yöntemi ile çoğaltılır. 500 metreden yükseklikteki yerleri sever.

Angustifolia mı Intermedia mı?

Angustifolia gerçek tıbbi bitkidir. Yağı da tohumu da tıp dahil her alanda kullanılır ve tercih edilir. Intermedia türü ise sadece temizlik malzemelerinde koku amaçlı, kurutulmuş buket ve tohumları da koku ve görüntü amaçlı kullanılır. Bizim tavsiyemiz Lavandula Angustifolia türüne ait alt türlerin tercih edilmesidir.