MYK teşvikleri ne zamana kadar?

İçindekiler:

  1. MYK teşvikleri ne zamana kadar?
  2. MYK teşvik nasıl alınır?
  3. MYK teşvik ne kadar?
  4. MYK teşvik Hibe nedir?
  5. Mesleki yeterlilik belgesi ne zamana kadar uzatıldı?
  6. MYK teşvik Süresi Uzatıldı mı?
  7. MYK ücretli mi?
  8. MYK süresi uzatıldı mı?
  9. Mesleki Yeterlilik Belgesinin alınması konusunda devlet teşvikleri ne zamana kadar geçerlidir?
  10. MYK kaç para?
  11. MYK kaç TL?

MYK teşvikleri ne zamana kadar?

Mesleki Yeterlilik Kurulu, sınav ve belge ücretlerinin işsizlik sigortası fonundan karşılanması ile ilgili teşvik süresini 31 Aralık 2021 yılına kadar uzatarak belge ve sınav ücretlerinin işsizlik sigortası fonundan karşılanmasına devam edeceğini açıkladı.

MYK teşvik nasıl alınır?

Bu destekten yararlanmak isteyen işverenler SGK e-bildirge sistemi üzerinden çalışan kaydı oluştururken sistem üzerinden kişinin MYK Mesleki Yeterlilik Belgesini sorgulayarak prim desteği talebinde bulunmalıdır.

MYK teşvik ne kadar?

Çalışanına mesleki eğitim aldıran / MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi almasını sağlayan KOBİ'lerin, bu faaliyetlere ilişkin maliyetleri desteklenecektir. Tedbiri kapsamında KOSGEB KOBİ çalışanlarına Mesleki Yeterlilik Belgesi aldırılmasında 10.000 TL'ye kadar destek vermektedir.

MYK teşvik Hibe nedir?

Mesleki Yeterlilik Belgesi Teşvikleri KOSGEB Genel Destek Programı kapsamında Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından akredite edilmiş personel belgelendirme kuruluşlarınca düzenlenen belgeye sahip kişileri çalıştıran işletmelere belgelendirme desteği sunulmaktadır.

Mesleki yeterlilik belgesi ne zamana kadar uzatıldı?

Bu kapsamda yeni tip koronavirüs vakası sebebiyle Kurumumuzca yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşlarınca düzenlenecek sınavlara ilişkin durdurma kararı uygulanmadan () önceki üç ay ile 30 Haziran 2020 tarihleri arasında belge geçerlilik süresi dolan kişilerin belge geçerlilik süresi 30 Haziran 2020 ...

MYK teşvik Süresi Uzatıldı mı?

4447 SAYILI KANUNUN GEÇİCİ 10 UNCU MADDESİNDE tanımlanan ve MYK Mesleki Yeterlilik Belgeli kişileri istihdam eden işverenlerin 48 aya kadar işveren prim desteğinden yararlanmasını sağlayan teşvik Bakanlar Kurulunun 2015/8321 sayılı kararı ile 20 yılına kadar uzatılmıştır.

MYK ücretli mi?

Sınav ücretinin tamamı sınav öncesinde ödenmiş olmalıdır. Başarılı adaylardan 200. -TL MYK belge masraf karşılığı belge basım aşamasında talep edilir. ... Belge yenilemede masraf ücreti 200,-TL talep edilmektedir.

MYK süresi uzatıldı mı?

4447 SAYILI KANUNUN GEÇİCİ 10 UNCU MADDESİNDE tanımlanan ve MYK Mesleki Yeterlilik Belgeli kişileri istihdam eden işverenlerin 48 aya kadar işveren prim desteğinden yararlanmasını sağlayan teşvik Bakanlar Kurulunun 2015/8321 sayılı kararı ile 20 yılına kadar uzatılmıştır.

Mesleki Yeterlilik Belgesinin alınması konusunda devlet teşvikleri ne zamana kadar geçerlidir?

4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanunu'nun Geçici Madde 10' a göre; 31.12.2020 tarihine kadar MYK – MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ sahibi her bir sigortalı için geçerli olmak üzere, yeni işe alınan ve fiilen çalıştırılanların, sigorta primlerinin işveren hisselerine ait tutarı, işe alındıkları tarihten itibaren İşsizlik ...

MYK kaç para?

Başarılı adaylardan 200. -TL MYK belge masraf karşılığı belge basım aşamasında talep edilir. Ancak, Tehlikeli ve ve çok tehlikeli işler sınıfına giren ve Bakanlıkça çıkarılan tebliğlerde adı geçen mesleklerde teşvikten yararlananlardan bir kereye mahsus olmak üzere belge masraf karşılığı talep edilmez.

MYK kaç TL?

Belgeli kişinin, belgesini kaybetmesi veya belgenin yırtılması yıpranması gibi sebeplerden dolayı yenilemek istemesi durumunda 150 ₺ MYK belge ücreti ve 150 ₺ Belge basım ücreti olmak üzere 300 ₺ ücret alınır.